ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Mastodon: Προσέγγιση επενδυτών μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk

Ο ιδρυτής του Mastodon, Eugen Rochko είπε ότι έχει απορρίψει προσεγγίσεις από περισσότερους από πέντε επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ, που έχουν αποχωρήσει από το Twitter μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Elon Musk.

Η δημοτικότητα του Mastodon έχει αυξηθεί μετά την εξαγορά του Twitter από τον Musk τον Οκτώβριο. Ο Rochko είπε ότι το Mastodon είχε εκτιναχθεί από τους 300.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε 2,5 εκατομμύρια μετά τη συμφωνία του Twitter, η οποία οδήγησε τον Musk να επαναφέρει τους απαγορευμένους λογαριασμούς όπως ο Donald Trump και να αναστείλει προσωρινά τους δημοσιογράφους σε έντυπα όπως οι New York Times και η Washington Post. Ο ιδρυτής του Mastodon ανέφερε ακόμη ότι η κατάσταση της πλατφόρμας του ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού ήταν «άθικτη» και η ανεξαρτησία της ήταν μέρος της απήχησης της στους χρήστες. Η Mastodon έχει περισσότερους από 9.200 θαμώνες στο Patreon, την ηλεκτρονική υπηρεσία μελών, οι οποίοι συνεισφέρουν πάνω από 28.000 λίρες το μήνα.

«Το Mastodon δεν θα μετατραπεί σε όλα όσα μισούν οι χρήστες στο Twitter», είπε. «Το γεγονός ότι μπορεί να πουληθεί σε έναν αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο, το γεγονός ότι μπορεί να κλείσει, να χρεοκοπήσει και ούτω καθεξής. Είναι η διαφορά μεταξύ των πλατφορμών».

Το διαβάσαμε