ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Malware κλέβει τραπεζικά στοιχεία σε δευτερόλεπτα προειδοποιεί η Google

Hackers έχουν βρει τον τρόπο να μας εξαπατούν, ακόμη κι όταν νιώθουμε ασφαλείς
Η πιο επικίνδυνη κυβερνοεπίθεση είναι αυτή που γίνεται όταν δεν το περιμένουμε. Συγκεκριμένα, hackers έχουν βρει τρόπο να εξαπατούν τους χρήστες Android ακόμη κι όταν πιστεύουν πως το κινητό τους είναι κλειστό.

Με τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού, χαμηλώνουν τη φωτεινότητα, κάνουν την οθόνη να φαίνεται κλειστή, κάνουν mute τις ειδοποιήσεις για να μην μπουν σε υποψίες τα θύματά τους και, στην ουσία, χρησιμοποιούν το smartphone σαν να ήταν δικό τους. Παράλληλα, μπορούν να παρακολουθούν την οθόνη μας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε κωδικούς και τραπεζικά στοιχεία.

Google: Προσοχή στο malware που κλέβει τραπεζικά στοιχεία σε δευτερόλεπτα
Το malware ονομάζεται Octo και, σύμφωνα με τους ειδικούς κυβερνοασφαλείας, είναι διαθέσιμο στο dark web. Οι περισσότεροι hackers δημιουργούν εφαρμογές στο Google Play και το λογισμικό εγκαθίσταται στη συσκευή μαζί με το application.

Μέχρι να διαγραφούν όλες οι ύποπτες εφαρμογές από το διαδικτυακό κατάστημα της Google, λοιπόν, ας προσέχουμε τι κατεβάζουμε κι ας περιοριστούμε σε αυτές που είναι από επίσημους οργανσμούς.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε