ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Κεραίες κινητής: Το fast track φέρνει την εποχή του 5G!

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, το οποίο προανήγγειλε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Θανάσης Στάβερης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο θεσμικό πλαίσιο θα απλοποιεί την εγκατάσταση των σταθμών βάσης πάνω στις οποίες εγκαθίσταται ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός ώστε να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την αδειοδότηση χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθούν τα κριτήρια και οι περιορισμοί ακτινοβολίας. Αυτό θα γίνει μέσω της δημιουργίας μιας, κατά σημαντικό βαθμό αυτοματοποιημένης διαδικασίας, στα πρότυπα αυτής που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα για τις εγκαταστάσεις των δορυφορικών “πιάτων”.

Με fast track οι κεραίες κινητής για την εποχή του 5G

Η ανακοίνωση αυτής της ρύθμισης χαιρετίστηκε από τα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών, καθώς θα επιταχυνθεί η εγκατάσταση των υποδομών που είναι απαραίτητες, για να μπορούν να λειτουργήσουν τα δίκτυα κινητής πέμπτης γενιάς (5G). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επιτάχυνση της διαδικασίας είναι απαραίτητη, παρά τα γεγονός πως ο χρόνος έκδοσης μιας άδειας έχει μειωθεί από τα περίπου δύο χρόνια στους 10-12 μήνες.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η διαδικασία αυτή να μειωθεί ακόμη περισσότερο, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε έναν διεθνή αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη του 5G”, δηλώνει χαρακτηριστικά στέλεχος της αγοράς.

Αυτό που ζητούν επιπλέον οι εταιρείες κινητής είναι η εναρμόνιση των ορίων έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ισχύουν στη χώρα μας, με όσα προτείνονται από τις διεθνείς αρμόδιες αρχές, όπως η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) και εφαρμόζονται από την συντριπτική πλειονότητα των αναπτυγμένων ψηφιακά κρατών. Και αυτό γιατί όπως σημειώνουν τα κριτήρια που ισχύουν στην Ελλάδα είναι από τα αυστηρότερα της Ευρώπης.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε