ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone: 5 tricks στο iOS που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Υπάρχουν πολλές λειτουργίες στο iOS που δεν “διαφημίζονται” από την Apple αλλά πραγματικά σου κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη όταν δουλεύεις στο iPhone σου.

Εδώ θα δείτε 5 από αυτές τις λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο iPhone σας πιο γρήγορα – από συντομεύσεις πληκτρολογίου έως κόλπα με την αριθμομηχανή.

1. Ευκολίες με την αριθμομηχανή

Οι περισσότεροι χρήστες iPhone γνωρίζουν τις δυσκολίες της επανεισαγωγής ψηφίων στην εφαρμογή αριθμομηχανής αφού πατήσουν έναν λάθος αριθμό. Ωστόσο, δε χρειάζεται να ξεκινήσετε από το μηδέν για να διορθώσετε το λάθος σας.

Εάν χτυπήσετε λάθος αριθμό στην εφαρμογή αριθμομηχανής, απλώς σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά στον λανθασμένο αριθμό για να αφαιρέσετε το τελευταίο ψηφίο που εισαγάγατε λανθασμένα. Μπορείτε να κάνετε αυτό το κόλπο όσες φορές θέλετε, μέχρι η οθόνη αριθμών να επιστρέψει στο μηδέν.

2. Κάντε scroll προς τα πάνω με ένα μόνο πάτημα

Eάν περιηγείστε σε μεγάλα άρθρα στο web, όπως λίστες ή σελίδες αγορών, μπορεί να είναι κουραστικό να κάνετε scroll μέχρι την κορυφή αυτών των σελίδων χρησιμοποιώντας με ένα πάτημα του αντίχειρα. Αν πατήσετε τη γραμμή κατάστασης στο επάνω μέρος της οθόνης του iPhone σας – είτε στην πλευρά του ρολογιού είτε στην πλευρά της μπαταρίας, θα οδηγηθείτε γρήγορα πίσω στο σημείο που ξεκινήσατε.

Στα iPhone με Dynamic Island  θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο μόνο όταν το island δεν χρησιμοποιείται.

3. Μετατρέψτε το spacebar σας σε trackpad

Ένα κρυφό trackpad βρίσκεται κάτω από το πληκτρολόγιο και μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο διαστήματος.

Επιπλέον, αγγίζοντας το trackpad με ένα άλλο δάχτυλο επιλέγεται κείμενο.

4. Αποφύγετε τη μετάβαση στο αριθμημένο πληκτρολόγιο

Όταν πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο του iPhone σας, πιθανότατα έχετε συνηθίσει να αλλάζετε χειροκίνητα στο αριθμημένο πληκτρολόγιο όταν πληκτρολογείτε αριθμούς. Η μετάβαση μεταξύ του αλφαβητικού και του αριθμημένου πληκτρολογίου γίνεται, όμως, ακόμα πιο γρήγορα.

Αντί να πατήσετε την καρτέλα «123» στην κάτω αριστερή γωνία του πληκτρολογίου, κρατήστε την πατημένη και σύρετε το δάχτυλό σας στον αριθμό ή το σύμβολο που θέλετε να εισαγάγετε. Όταν το αφήσετε, το πληκτρολόγιο θα επανέλθει αυτόματα στην αλφαβητική διάταξη, εξοικονομώντας σας μερικά κλικ. Στην αρχή λογικά θα σας δυσκολέψει αλλά μετά από λίγες επαναλήψεις θα καταλάβετε τη διαφορά.

5. Πείτε αντίο στα μηνύματα αξιολόγησης εντός εφαρμογής

Οι ενοχλητικές προτροπές «βαθμολογήστε αυτήν την εφαρμογή» εμφανίζονται κάθε τόσο όταν ανοίγετε μια εφαρμογή, αλλά το iOS περιλαμβάνει μια χρήσιμη ρύθμιση για την οριστική εξάλειψή τους.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο App Store και αποεπιλέξτε την εναλλαγή Βαθμολογίες και Κριτικές εντός εφαρμογής.

Το διαβάσαμε