ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 16: Με σχεδιασμό πίσω κάμερας που έχουμε να δούμε από το iPhone 12

Oι φακοί στο σύστημα της πίσω κάμερας του iPhone 16 θα είναι διατεταγμένοι σε κάθετη διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από τον λογαριασμό @URedditor στο Twitter. Εικάζουμε ότι αυτή η αλλαγή θα ισχύσει και για το iPhone 16 Plus.

Η Apple άλλαξε σε διαγώνια διατεταγμένους πίσω φακούς κάμερας με τα iPhone 13 και iPhone 13 mini και η σχεδίαση υιοθετήθηκε από τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus. Η διαγώνια διάταξη αναμένεται να συνεχιστεί με τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus αργότερα φέτος, αλλά μάλλον εκεί θα τελειώσει (για την ώρα) αυτός ο σχεδιασμός.

Εάν αυτή η φήμη αποδειχθεί ακριβής, το iPhone 16 θα επέστρεφε σε κατακόρυφη διάταξη που είδαμε τελευταία φορά στο iPhone 12 και στο iPhone 12 mini. Σύμφωνα με τον leakster, αυτή η αλλαγή θα κάνει τη συσκευή “άμεσα αναγνωρίσιμη” ως το πιο πρόσφατο μοντέλο, τουλάχιστον όταν συνδυάζεται με άλλες νεότερες πτυχές σχεδιασμού όπως το Dynamic Island και μια θύρα USB-C.

Ο λόγος για αυτήν την αλλαγή, πέρα ​​από την αισθητική, παραμένει άγνωστος. Όταν κυκλοφόρησαν τα iPhone 13 και iPhone 13 mini, η Apple είπε απλώς ότι «μια επανασχεδιασμένη διάταξη πίσω κάμερας με διαγώνια διατεταγμένους φακούς επιτρέπει το προηγμένο σύστημα διπλής κάμερας», οπότε ίσως τώρα η εταιρεία έχει βρει έναν τρόπο να τοποθετήσει ξανά τα στοιχεία της κάμερας σε κατακόρυφο προσανατολισμό.

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iPhone 16 τον Σεπτέμβριο του 2024, επομένως η συσκευή απέχει ακόμα πολύ από την κυκλοφορία και τα σχεδιαστικά σχέδια ενδέχεται να αλλάξουν.

Μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες 6,3 ιντσών και 6,9 ιντσών, αντίστοιχα. Αυτές οι συσκευές διαθέτουν συστήματα πίσω κάμερας με τριπλό φακό, επομένως η κάθετη διάταξη δεν θα ισχύει.

Το διαβάσαμε