ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14 Pro Max: Τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες του Γαλαξία

Φωτογραφίες που δείχνουν τις δυνατότητες της κάμερας του iPhone 14 Pro όταν στρέφεται προς το νυχτερινό ουρανό δημοσιεύθηκαν από το MacRumors.

Το μέλος του φόρουμ της ιστοσελίδας, ToddH, κοινοποίησε τις λήψεις που τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας ένα iPhone 14 Pro‌ Max σε νυχτερινή λειτουργία με μέγιστο διαθέσιμο χρόνο έκθεσης 30 δευτερόλεπτα στην εφαρμογή Κάμερα.

Oι φωτογραφίες λήφθηκαν σε ISO 12.500 και ISO 10.000 χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση των 12 megapixel, αφού η Νυχτερινή λειτουργία‌ δεν είναι διαθέσιμη όταν η ρύθμιση 48 megapixel είναι ενεργοποιημένη. Είναι στη μορφή αρχείου ProRAW της Apple και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν χρησιμοποιώντας την έκδοση για φορητές συσκευές του Lightroom.

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro Max: Τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες του Γαλαξία

Ο ToddH αποκαλύπτει ότι, για να πετύχει τη λήψη, προσάρτησε το ‌iPhone 14 Pro‌ Max σε ένα τρίποδο με μια συσκευή παρακολούθησης Skywatcher που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση της περιστροφής της Γης, κάνοντας τον ουρανό να φαίνεται ακίνητος στην κάμερα για να αποφευχθεί η επιμήκυνση και τα αστέρια να φαίνονται με ακρίβεια.

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro Max: Τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες του Γαλαξία

Όπως και η σειρά iPhone 13 πέρυσι, υπήρχαν κάποιες φήμες πριν από την ανακοίνωση της σειράς iPhone 14‌ που έλεγαν ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν μια συγκεκριμένη λειτουργία αστροφωτογραφίας. Αυτές οι εικασίες ενισχύθηκαν περαιτέρω από την επιλογή γραφικών της Apple για την προώθηση της εκδήλωσης πολυμέσων “Far Out” αλλά τελικά τέτοιο χαρακτηριστικό δεν υπήρξε.

Το διαβάσαμε