ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14 Pro Max: Πήρε το βραβείο καλύτερης οθόνης σε smartphone

Το iPhone 14 Pro Max παρέχει την καλύτερη οθόνη smartphone στην αγορά, σύμφωνα με το ετήσιο Display Technology Shoot-Out του DisplayMate. Το νέο high-end smartphone της Apple κέρδισε το “Βραβείο DisplayMate Best Smartphone Display” με βαθμό απόδοσης οθόνης A+, αντικαθιστώντας τον περυσινό νικητή, το iPhone 13 Pro Max.

Αν και ουσιαστικά το iPhone 14 Pro Max έχει την ίδια ανάλυση με το iPhone 13 Pro Max, η Apple έχει προσθέσει μια σειρά βελτιώσεων. Η οθόνη LTPO OLED κυμαίνεται από 1 Hz έως 120 Hz αντί από 10 Hz έως 120 Hz, επιτρέποντας μια επιλογή always-on οθόνης χαμηλής κατανάλωσης, καθώς και περισσότερη διαθέσιμη περιοχή προβολής με το Dynamic Island.

Το DisplayMate διαπίστωσε ότι το iPhone 14 Pro Max μπορεί να επιτύχει μέγιστη φωτεινότητα 2.300 nits, υπερδιπλάσια από το iPhone 13 Pro‌ Max. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Apple διαφημίζει μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits, επομένως η δοκιμή ξεπέρασε ακόμη και τις οδηγίες της εταιρείας. Η φωτεινότητα HDR έφτασε τα 1.590 nits, σύμφωνα με το DisplayMate, μια βελτίωση 33% σε σχέση με το iPhone 13 Pro Max.

Το iPhone 14 Pro Max πήρε συνολικά τα ακόλουθα βραβεία για την απόδοση της οθόνης smartphone:

Υψηλότερη χρωματική ακρίβεια του λευκού
Υψηλότερη απόλυτη ακρίβεια χρώματος
Μικρότερη αλλαγή στην ακρίβεια χρώματος με το APL
Μικρότερη μέγιστη αλλαγή χρώματος με APL
Υψηλότερη ακρίβεια αντίθεσης εικόνας και ακρίβεια κλίμακας έντασης
Μικρότερη αλλαγή στην κλίμακα αντίθεσης και έντασης εικόνας με το APL
Μικρότερη αλλαγή στη μέγιστη φωτεινότητα με APL
Υψηλότερη φωτεινότητα πλήρους οθόνης για smartphone OLED
Υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα οθόνης
Υψηλότερο ratio contrast
Χαμηλότερη ανάκλαση οθόνης
Υψηλότερη βαθμολογία αντίθεσης στο φως περιβάλλοντος
Μικρότερη διακύμανση φωτεινότητας με γωνία θέασης
Μικρότερη χρωματική παραλλαγή του λευκού με γωνία θέασης
Υψηλότερη ορατή ανάλυση οθόνης

Το iPhone 14 Pro‌ Max κέρδισε συνολικά 15 βραβεία, τη στιγμή που το iPhone 13 Pro‌ Max είχε λάβει 13. Το DisplayMate λέει ότι η Apple έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση της απόλυτης ποιότητας εικόνας και της απόλυτης χρωματικής ακρίβειας της OLED με εργοστασιακή βαθμονόμηση οθόνης ακριβείας, την οποία ο ιστότοπος λέει ότι «οπτικά δεν διακρίνεται από το τέλειο».

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο iPhone της Apple προσφέρει “ομοιόμορφα συνεπή απόδοση οθόνης ανώτατου επιπέδου” σε μια σειρά δοκιμών οθόνης, κερδίζοντας από πολύ καλές έως εξαιρετικές βαθμολογίες.

“Με βάση τις εκτεταμένες εργαστηριακές δοκιμές και μετρήσεις μας, το iPhone 14 Pro Max διαθέτει μια πολύ εντυπωσιακή, εξαιρετικής κορυφαίας βαθμίδας οθόνη smartphone παγκόσμιας κλάσης με τέλεια ακρίβεια βαθμονόμησης βιβλίου κειμένου και απόδοση που δεν διακρίνεται οπτικά από την τέλεια. Βάσει των αντικειμενικών μας εργαστηριακών δοκιμών και μετρήσεων, το iPhone 14 Pro Max λαμβάνει το Βραβείο DisplayMate Best Smartphone Display, κερδίζοντας τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης οθόνης A+ από το DisplayMate και θέτει ή ισοφαρίζει 15 ρεκόρ απόδοσης οθόνης Smartphone, συμπεριλαμβανομένων 7 που δεν διακρίνονται οπτικά από το τέλειο που αναφέρονται παραπάνω”.

 

Το διαβάσαμε