ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14 Pro: Με βελτιωμένη ακρίβεια GPS

Τα νέα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας για ακριβέστερη παρακολούθηση τοποθεσίας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple για τις συσκευές. Το feature υποστηρίζεται επίσης στο νέο Apple Watch Ultra.

Όπως και με το Apple Watch Ultra, τα μοντέλα iPhone 14 Pro μπορούν να λαμβάνουν σήματα από δορυφόρους GPS που λειτουργούν τόσο στην παλαιού τύπου συχνότητα L1 όσο και στην εκσυγχρονισμένη συχνότητα L5. Οι δορυφόροι L5 εκπέμπουν ένα πιο προηγμένο σήμα υψηλότερης ισχύος που μπορεί να ταξιδέψει καλύτερα μέσα από εμπόδια όπως κτίρια και δέντρα σε σύγκριση με τα σήματα L1. Με συνδυασμό των δύο σημάτων, τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα έχουν βελτιωμένη ακρίβεια τοποθεσίας σε εφαρμογές όπως οι Χάρτες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπήρχαν 17 δορυφόροι που μετέδιδαν σήματα L5 σε τροχιά από τον Ιούνιο. Σε συνδυασμό με το L1, λένε ότι το L5 θα «παρέχει στους χρήστες παγκοσμίως το πιο προηγμένο μη στρατιωτικό σήμα GPS». Ωστόσο, ενώ το L5 κυκλοφορεί από το 2010, η κυβέρνηση λέει ότι το σήμα παραμένει «προ-λειτουργικό».

Θυμίζουμε πως τα τυπικά iPhone 14 και iPhone 14 Plus δεν διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της Apple. Και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 συνεχίζουν να υποστηρίζουν άλλα συστήματα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των GLONASS, Galileo, QZSS και BeiDou.

Το διαβάσαμε