ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Επίσημα! Με always-on οθόνη, κάμερα 48 MP

Μόλις ανακοινώθηκαν τα iPhone 14 Pro (6,1″) και iPhone 14 Pro Max (6,7″) δια στόματος του CEO της Apple, Tim Cook. Oι συσκευές έχουν νέα μπροστινή σχεδίαση με μικρότερη εγκοπή για την μπροστινή κάμερα που απελευθερώνει χώρο από την οθόνη. Η Apple αποκαλεί το cutout “dynamic island” και μπορεί ουσιαστικά να εμφανίζει ειδοποιήσεις ή άλλες πληροφορίες συστήματος σε μια κινούμενη εικόνα.

Στον πρώτο μεγάλο επανασχεδιασμό της οθόνης από τότε που η Apple παρουσίασε το iPhone X το 2017, και οι δύο συσκευές έχουν τη νέα εγκοπή σε σχήμα χαπιού που αντικαθιστά την παλιά και μπορεί να προσαρμόζεται δυναμικά. Διαθέτουν always-on οθόνη αλλά και το νέο τσιπ A16 Bionic.

Η always- on οθόνη λειτουργεί με τη νέα λειτουργία widget οθόνης κλειδώματος στο iOS 16. Θα υποστηρίζει πληροφορίες όπως υπενθυμίσεις, συμβάντα ημερολογίου και καιρό χωρίς το iPhone να χρειάζεται να ξεκλειδωθεί. Υπάρχει ακόμη και κατάσταση αδράνειας για ταπετσαρίες iOS 16 που θα τις σκουρύνει για να καταναλώνουν λιγότερη ισχύ μπαταρίας.

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Επίσημα! Με always-on οθόνη, κάμερα 48 MP

Η CPU έξι πυρήνων του Α16 Bionic περιλαμβάνει δύο πυρήνες υψηλής performance που χρησιμοποιούν 20 τοις εκατό χαμηλότερη ισχύ και τέσσερις πυρήνες efficiency. Το chipset βοηθά στην τροφοδοσία των κινούμενων εικόνων που βρίσκονται στη λειτουργία Dynamic Island και θα τροφοδοτήσει επίσης το νέο σύστημα κάμερας της Apple. Για πρώτη φορά, το iPhone απομακρύνεται από έναν αισθητήρα 12 megapixel σε έναν αισθητήρα 48 megapixel. Η νέα κύρια κάμερα έχει έως και δύο φορές βελτιώσεις στη φωτογραφία χαμηλού φωτισμού, όλες χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα quad-pixel με διάφραγμα f/1,78 και εστιακή απόσταση 24 mm.

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Επίσημα! Με always-on οθόνη, κάμερα 48 MP

Η ultrawide κάμερα έρχεται με βελτιώσεις στη φωτογραφία macro και 3x βελτίωση σε χαμηλό φωτισμό. Το φλας έχει επίσης επανασχεδιαστεί, επομένως είναι δύο φορές πιο φωτεινό και αντιδρά στην εστιακή απόσταση των φωτογραφιών.

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, τα μοντέλα iPhone 14 Pro σίγουρα σας έχουν καλύψει. Η κινηματογραφική λειτουργία μπορεί πλέον να κάνει ανάλυση 4K στα 30 fps και 4K στα 24 fps.

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max: Επίσημα! Με always-on οθόνη, κάμερα 48 MP

Ο Cook είπε ότι είναι η «πιο καινοτόμος επαγγελματική σειρά μέχρι τώρα». Το iPhone 14 Pro θα ξεκινά από 999 $ και το iPhone 14 Pro Max από 1.099 $. Και τα δύο θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία στις 9 Σεπτεμβρίου και διαθέσιμα στα καταστήματα στις 16 Σεπτεμβρίου.

Συνοπτικά, το iPhone 14 Pro έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά:

Μια always-on οθόνη που δεν σβήνει όταν δεν χρησιμοποιείται.
Μια νέα λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Τροφοδοτείται από το τελευταίο τσιπ A16 Bionic της Apple, το οποίο η Apple λέει ότι κατασκευάστηκε σε μια διαδικασία 4 nm.
Κάμερα 48 megapixel χάρη σε μεγαλύτερο αισθητήρα.
Καλύτερη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό.
Επανασχεδιασμένο φλας.

Το διαβάσαμε