ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14 Pro: “Έσκισε” στη δοκιμή κάμερας του DxOMark

Εξαιρετικά αποτελέσματα πέτυχε στη δοκιμή κάμερας του DxOMark το iPhone 14 Pro. Με συνολική βαθμολογία κάμερας 146, κέρδισε τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κάμερας του DxOMark. Στην κορυφή βρίσκουμε το Honor Magic4 Ultimate.

Ακόμα, εκτός από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης συνολικά, πήρε και τις καλύτερες βαθμολογίες απόδοσης κάμερας selfie σε φωτογραφίες και βίντεο με βαθμολογία 145.

Η κορυφαία βαθμολογία οφείλεται, σύμφωνα με το DxOMark, στην ακρίβειά του στην αποτύπωση των αποχρώσεων του δέρματος, στη σταθερά γρήγορη τεχνολογία μηδενικής καθυστέρησης κλείστρου, στην ικανότητά του να μειώνει το θάμπωμα κίνησης και στην απόδοση αντίθεσης των προσώπων. Επισημαίνεται ότι το φυσικό εφέ bokeh του iPhone 14 Pro από τη λειτουργία πορτρέτου μοιάζει περισσότερο με DSLR.

Ακόμα, παραμένει στην κορυφή στην απόδοση εγγραφής βίντεο με βελτιωμένη ομαλότητα, επαναληψιμότητα και ρευστότητα των μεταβάσεων του. Η σταθεροποίηση είναι επίσης εξαιρετική, η εγγραφή HDR προσφέρει υψηλή αντίθεση και η παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης είναι αξιόπιστη και ακριβής. Η εφαρμογή από την Apple ενός αισθητήρα εικόνας Quad-Bayer αποδίδει μεγάλη ποιότητα και απόδοση εικόνας.

Έπαινο πήρε επίσης η ακρίβεια του iPhone στην εικόνα προεπισκόπησης στο σκόπευτρο σε σύγκριση με την τελική επεξεργασμένη εικόνα.

Τα μόνα σημεία που χρήζουν βελτίωσης είναι η παρουσία θορύβου και η ελαφρά απώλεια λεπτομερειών κατά τη λήψη φωτογραφιών σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει επίσης απώλεια λεπτομέρειας κατά τη λήψη φωτογραφιών 3X.

Με βαθμολογία Selfie 145, το iPhone 14 Pro συγκεντρώνει έναν βαθμό πάνω από το Huawei P50 Pro. Η ικανότητα αυτόματης εστίασης που προστέθηκε πρόσφατα και το ταχύτερο διάφραγμά του συμβάλλουν στην υψηλότερη βαθμολογία του. Το βίντεο selfie ήταν επίσης εξαιρετικό, με άψογη έκθεση, χρώμα και σταθεροποίηση με κορυφαία βαθμολογία 154.

Οι ακίνητες εικόνες με την μπροστινή κάμερα παρείχαν μεγάλο δυναμικό εύρος, έκθεση και bokeh. Εξαιρετικές λεπτομέρειες, ακριβείς τόνοι δέρματος και το προσομοιωμένο bokeh σε λειτουργία πορτραίτου σημειώνονται επίσης.

Οι αδυναμίες που σημειώθηκαν για την κάμερα selfie του iPhone 14 Pro είναι ο θόρυβος στις φωτογραφίες και τα βίντεο στις περισσότερες συνθήκες και οι αλλοιωμένοι και λιγότερο ακριβείς τόνοι δέρματος σε πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, όπως όταν η σκηνή είναι με οπίσθιο ή χαμηλό φωτισμό.

Το διαβάσαμε