ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14 Pro: Έρχεται fix για το πρόβλημα της κάμερας την ερχόμενη εβδομάδα

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, κάποιοι χρήστες iPhone 14 Pro και  14 Pro Max αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν χρησιμοποιούν τις πίσω κάμερες με third-party εφαρμογές. Πιο συχνά έχει παρατηρηθεί σε Snapchat, Whatsapp, Intagram και Tik Tok.

Τα τηλέφωνα αυτά άρχιζαν να τρέμουν και να κάνουν έναν παράξενο μεταλλικό θόρυβο. Αυτό φάνηκε να σχετίζεται με τη δυνατότητα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) που διατηρεί τα βίντεο σταθερά ακόμα και όταν γίνεται καταγραφή από χέρια που τρέμουν ή υπάρχει έντονη δράση.

Στην κάμερα 48MP που χρησιμοποιείται στα μοντέλα Pro, η Apple χρησιμοποιεί Sensor Shift OIS δεύτερης γενιάς που επιτρέπει στον αισθητήρα της κάμερας να κινείται για να αντισταθμίσει τα ασταθή χέρια ενός χρήστη iPhone. Το απλό και επιθυμητό σενάριο για τους χρήστες θα ήταν να πρόκειται για ένα ζήτημα software που θα απαιτούσε από τους προγραμματιστές των third-party εφαρμογών να κυκλοφορήσουν update και το πρόβλημα να λυθεί.

Σήμερα, όμως, ο Mark Gurman του Bloomberg δημοσίευσε ένα tweet δηλώνοντας ότι η Apple βρήκε μια λύση για το πρόβλημα ανακίνησης της κάμερας και θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα. Η ενημέρωση πιθανότατα θα κυκλοφορήσει ως iOS 16.0.2.

Αυτή θα είναι η δεύτερη ενημέρωση που θα εκδοθεί για τη σειρά iPhone 14 αφού το iOS 16.0.1 διόρθωσε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που εμπόδιζε τους χρήστες να συνδεθούν σε ένα ανοιχτό δίκτυο Wi-Fi. Η ενημέρωση iOS 16.0.1 εξάλειψε επίσης σφάλματα που βρέθηκαν σε δύο σημαντικές εσωτερικές εφαρμογές της Apple, το FaceTime και το iMessage.

Το διαβάσαμε