ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14/iPhone 14 Max: Με αυξημένη απόδοση παρά το ίδιο chipset

Τον κανόνα της για ίδιο SoC σε όλα τα μοντέλα μιας σειράς θα παραβεί φέτος η Apple, αφού τα απλά μοντέλα θα φοράνε chipset ενός έτους ενώ τα Pro ένα ολοκαίνουργιο. Αυτός δεν είναι βέβαια λόγος να κοιτάξουμε μόνο το iPhone 14 6,1″ και το iPhone 14 Max 6,7″.

Το A15 Bionic που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 13 και θα παραμείνει στα iPhone 14 και iPhone 14 Max είναι ταχύτερο από τα chip που τροφοδοτούν τα καλύτερα Android τηλέφωνα αυτή τη στιγμή. Ακόμα, φημολογείται πως τα δύο μοντέλα έχουν περισσότερη βασική RAM (6GB έναντι 4GB) από τους προκατόχους τους.

Παρά το παλιό υλικό, οι επιδόσεις των iPhone 14 και iPhone 14 Max θα είναι καλύτερες από των προκατόχων τους.  Σύμφωνα με τον leakster ShrimpApplePro, το νέο modem και ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός θα boostάρουν την απόδοση των νέων συσκευών. Ακούγοντας αυτά τα λόγια θυμόμαστε μια παλαιότερη αναφορά που έκανε λόγο για ένα τσιπ ραδιοσυχνοτήτων 5G (RF) που θα βασίζεται στη διαδικασία 6nm της TSMC για το iPhone 14.

Το chip αναμένεται να είναι μικρότερο και πιο αποτελεσματικό από αυτό της τρέχουσας σειράς, με τον χώρο που θα μείνει ελεύθερος πιθανώς να καλύπτεται από μια μεγαλύτερη μπαταρία! Μπορεί επίσης να υποστηρίζει Wi-Fi 6E, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους ρυθμούς δεδομένων, χαμηλότερο latency και αυξημένο bandwidth.

Άλλη διαρροή ανέφερε πως το A15 θα είναι ελαφρώς τροποποιημένο για τα φετινά μοντέλα. Σε αντίθεση με τα μοντέλα Pro, δεν αναμένεται να έχουν κάμερα 48MP και την καλύτερη οθόνη OLED LTPO της Samsung με υποστήριξη alway-on λειτουργίας. Ωστόσο, θα μπορούσαν να διαθέτουν μια νέα selfie κάμερα.

Το διαβάσαμε