ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14: Ό,τι ξέρουμε για τις αναβαθμίσεις κάμερας στα νέα μοντέλα

Τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 14 Pro φημολογείται ότι θα έρθουν με σημαντικές αναβαθμίσεις στην κάμερα. Όπως το συνηθίζει η Apple, το iPhone 14 και iPhone 14 Max αναμένεται να λάβουν μέτριες βελτιώσεις κάμερας. Και οι πιο ουσιαστικές αλλαγές να είναι αποκλειστικά για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max.

Η φημολογούμενη wide κάμερα 48 MP πιθανότατα θα είναι μόνο για τα Pro μοντέλα, με τα άλλα να διατηρούν αυτή των 12 MP που είχε και η σειρά 13.

Ο γνωστός αναλυτής-γκουρού της Apple, Ming-Chi Kuo, είχε πει νωρίτερα φέτος ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 θα διαθέτουν αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα με autofocus και ευρύτερο διάφραγμα ƒ/1,9. Το εξάρτημα αναμένεται να κοστίσει στην Apple τρεις φορές περισσότερο.

iphone 14, iPhone 14: Ό,τι ξέρουμε για τις αναβαθμίσεις κάμερας στα νέα μοντέλα

Το ευρύτερο αυτό διάφραγμα θα επέτρεπε περισσότερο φως να περάσει μέσα από τον φακό και να φτάσει στον αισθητήρα της μπροστινής κάμερας. Αυτό σημαίνει αμέσως καλύτερη ποιότητα εικόνας. Αυτές οι αναβαθμίσεις, σύμφωνα με τον Kuo, θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερο εφέ βάθους πεδίου για φωτογραφίες και βίντεο σε λειτουργία Πορτραίτου, ενώ το autofocus μπορεί να βελτιώσει την εστίαση κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων FaceTime και Zoom.

Aς γυρίσουμε ξανά στην κάμερα 48 MP των Pro. Ως αποτέλεσμα του αυξημένου αριθμού megapixel, τα εικονοστοιχεία ευρείας κάμερας του iPhone 14 Pro θα είναι μικρότερα. Υποτίθεται ότι θα έχουν μέγεθος 1,22 μm, σύμφωνα με μια φήμη από την Ασία. Αυτή είναι μια μείωση 0,68 μm σε σύγκριση με τα iPhone 13 Pro‌ και iPhone 13 Pro‌ Max.

iphone 14, iPhone 14: Ό,τι ξέρουμε για τις αναβαθμίσεις κάμερας στα νέα μοντέλα

Ο νέος αισθητήρας Wide πιστεύεται ότι είναι μονάδα της Sony, όπως του iPhone 13 Pro. Το iPhone 14 Pro φέρεται να διαθέτει το ίδιο σύστημα Dual Pixel Auto Focus (DPAF), που προσφέρει η Apple ως “Focus Pixels” από το iPhone 6 το 2014, και την ίδια δυνατότητα για εγγραφή βίντεο HDR 16:9 έως και 60 fps.

Ο αισθητήρας της συσκευής λέγεται ότι έχει πλάτος 1/1,3 ίντσες, μια αύξηση 21,2% σε σχέση με το πλάτος του αισθητήρα 1/1,65 ιντσών της Wide κάμερας στο iPhone 13 Pro‌ και στο iPhone 13 Pro‌ Max. Αυτό μεταφράζεται σε μια κατά προσέγγιση αύξηση της περιοχής αισθητήρα κατά 57% σε σύγκριση με το iPhone 13 Pro‌.

Οι φήμες υποδηλώνουν ότι το iPhone 14 Pro θα προσφέρει μεγαλύτερες, υψηλότερης ανάλυσης εικόνες με λεπτότερες λεπτομέρειες, αλλά με κίνδυνο χαμηλότερης απόδοσης σε χαμηλό φωτισμό και εικόνων που είναι πιο ευαίσθητες στο θόρυβο. Γι’ αυτό λέγεται ότι υποστηρίζουν έξοδο 48 megapixel και 12 megapixel, κάτι που πιθανότατα θα επιτευχθεί με binning pixel, όπως συμβαίνει στο Galaxy S21 Ultra της Samsung

Το διαβάσαμε