ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14: Η Apple “συγχωρεί” τη ΒΟΕ για τα πάνελ

Οι σχέσεις της κινεζικής ΒΟΕ με την Apple μαύρισαν, όταν η εταιρεία κατασκευής πάνελ προχώρησε σε μονομερείς αλλαγές στις προδιαγραφές των πάνελ των iPhone 14, χωρίς την έγκριση του Κουπερτίνο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΒΟΕ φέρεται να άλλαξε το πλάτος των τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης που χρησιμοποιούνται στα πάνελ χωρίς να ζητήσει από τον Tim Cook ή κάποιον άλλο υπεύθυνο της Apple να βάλει την υπογραφή του.

Τελικά, μετά από σκέψη, η Apple συγχώρησε τη ΒΟΕ και της αναθέτει την κατασκευή πάνελ για το iPhone 14. Aυτό συνέβη, βέβαια, λόγω των προβλημάτων στην αλυσίδα ανεφοδιασμού. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση άφεσης αμαρτίων.

Σύμφωνα με το ITHome, τα πάνελ της BOE υποτίθεται ότι έλαβαν πιστοποίηση από την Apple την περασμένη εβδομάδα και η μαζική παραγωγή των πάνελ θα ξεκινήσει πριν από το τέλος αυτού του μήνα. Η Apple θα αρχίσει να παραλαμβάνει τις αποστολές τον Σεπτέμβριο, τον ίδιο μήνα που αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα σειρά iPhone 14.

Από τα 90 εκατομμύρια πάνελ για τη σειρά iPhone 14 που φέρεται να έχει παραγγείλει η Apple, τα 60 εκατομμύρια θα κατασκευάσει η Samsung Display και τα 25 εκατομμύρια η LG. Έτσι, η ΒΟΕ μένει μόνο με 5 εκατομμύρια. Επομένως, πρόκειται για ένα τεστ προκειμένου η Apple να δει αν μπορεί να την εμπιστευτεί ξανά για τα μελλοντικά πάνελ.

Το διαβάσαμε