ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14: Η Apple είχε σκεφτεί να αφαιρέσει την SIM card slot από ορισμένα μοντέλα

Tην ιδέα της κυκλοφορίας ορισμένων μοντέλων iPhone χωρίς υποδοχή κάρτας SIM έως το επόμενο έτος φαίνεται πως έχει συζητήσει εσωτερικά η Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο γνωστός αναλυτής επισήμανε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της μετάβασης της Apple στην eSIM.

Ο Gurman είπε ότι η υποδοχή κάρτας SIM θα μπορούσε να αφαιρεθεί σε ορισμένα μοντέλα iPhone 14, τα οποία η Apple αναμένεται να ανακοινώσει σε μόλις τρεις ημέρες από τώρα, αν και τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα η αλλαγή να μην συμβεί μέχρι το iPhone 15 του επόμενου έτους. Οι φήμες για ενδεχόμενη αφαίρεση της υποδοχής της κάρτας SIM έχουν ακουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

«Η Apple θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην eSIM αυτή τη φορά, με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να προετοιμάζονται να κατευθύνουν τους χρήστες προς τις ψηφιακές, ενσωματωμένες κάρτες SIM και όχι τις φυσικές. Στην πραγματικότητα, η Apple εξέτασε το ενδεχόμενο να αφαιρέσει εντελώς τη φυσική υποδοχή κάρτας SIM ξεκινώντας είτε φέτος είτε του χρόνου για ορισμένα μοντέλα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η eSIM είναι μια ψηφιακή SIM που επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν ένα πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν φυσική κάρτα nano-SIM. Η διαθεσιμότητα eSIM επεκτείνεται γρήγορα, αλλά η τεχνολογία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλες τις χώρες, επομένως ορισμένα μοντέλα iPhone με υποδοχή κάρτας SIM ενδέχεται να παραμείνουν διαθέσιμα για τουλάχιστον μερικά χρόνια εν μέσω της μετάβασης.

Το διαβάσαμε