ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14: Ενεργοποιεί την λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης στο τρενάκι του λούνα παρκ

Τα τρενάκια του λούνα παρκ φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στο iPhone 14 και πιο συγκεκριμένα στην λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης, που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια μίας βόλτας.

Η λειτουργία χρησιμοποιεί ένα γυροσκόπιο άξονα και ένα επιταχυνσιόμετρο υψηλής δύναμης G για την ανίχνευση τεσσάρων κύριων τύπων ατυχημάτων: ατυχήματα εμπρός, πλευρικά, πίσω και ανατροπής. Εάν οι αισθητήρες εντοπίσουν πρόσκρουση, η λειτουργία θα συνδέσει αυτόματα το άτομο που το φοράει με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Εάν ο χρήστης δεν απορρίψει την κλήση εντός 20 δευτερολέπτων, ένα ηχητικό μήνυμα ενημερώνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συντριβή και παρέχει τη θέση της.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό φαίνεται να έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης κοντά στο λούνα παρκ Kings Island του Σινσινάτι, το οποίο έχει λάβει έξι κλήσεις ανίχνευσης σύγκρουσης iPhone από τότε που το iPhone 14 κυκλοφόρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρόμοιες ειδοποιήσεις έχουν ληφθεί από επιβάτες σε ένα τρενάκι στο Six Flags Great America κοντά στο Σικάγο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τα τρενάκια αν έχετε το νέο iPhone ή το Apple Watch. Μπορείτε να αποφύγετε τις τυχαίες κλήσεις θέτοντας προσωρινά τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης ή απενεργοποιώντας τη λειτουργία στις ρυθμίσεις.

Το διαβάσαμε