ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 14: Βαθμολογείται με 7/10 στο iFixit

Το νέο iPhone 14 έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει συζητηθεί τόσο πολύ – το glass στο πίσω μέρος είναι πλέον πιο εύκολο να επισκευαστεί. Το περίβλημα είναι κληρονομιά από το iPhone 13 αλλά το iPhone 14 μπορεί να ανοίξει από μπροστά και πίσω, ενώ όλα τα άλλα iPhone από την εποχή του iPhone 5 απαιτούσαν πρώτα να αφαιρέσετε την οθόνη και έκαναν τις επισκευές της πλάτης εφιάλτη.

Η ομάδα του iFixit πραγματοποίησε ένα teardown αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες για το εσωτερικό του iPhone 14.

iphone 14, iPhone 14: Βαθμολογείται με 7/10 στο iFixit

Η Apple δεν ανέφερε το γεγονός ότι επανασχεδίασε πλήρως το iPhone 14 εσωτερικά, από τη στιγμή, μάλιστα, που τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το παλιό στυλ αρχιτεκτονικής που είναι πιο δύσκολο να επισκευαστεί. Η ομάδα του iFixit σημειώνει επίσης ότι ο σχεδιασμός του μεσαίου πλαισίου και της κεραίας από αλουμίνιο απαιτούσε προσεκτική επανεξέταση. Η Apple εδώ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερη κόλλα για να σφραγίσει και τις δύο πλευρές του τηλεφώνου και να επανατοποθετήσει τα εσωτερικά εξαρτήματα.

Ανοίγοντας το τηλέφωνο από μπροστά αποκαλύπτονται τα καλώδια σύνδεσης της οθόνης και ένα μεταλλικό φύλλο που προστατεύει τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η αφαίρεση της πλάτης απαιτεί λίγη θερμότητα, μια βεντούζα και ένα εργαλείο για να χαλαρώσει η κόλλα.

iphone 14, iPhone 14: Βαθμολογείται με 7/10 στο iFixit

Η πλάτη ανοίγει προς τα δεξιά και αποκαλύπτει τα εσωτερικά εξαρτήματα καθώς και τα μεταλλικά στηρίγματα που βοηθούν να κρατηθεί η πλάτη στη θέση της. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν όπως αναμενόταν με τα βασικά εξαρτήματα να συγκρατούνται από βραχίονες, βίδες και καλώδια.

iphone 14, iPhone 14: Βαθμολογείται με 7/10 στο iFixit

iphone 14, iPhone 14: Βαθμολογείται με 7/10 στο iFixit

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Apple εξακολουθεί να συνδυάζει μεμονωμένα εξαρτήματα σε κάθε iPhone, επομένως πρέπει να επαληθεύσετε το πίσω μέρος του γυαλιού μετά από αλλαγή. Οι software-locked επισκευές είναι ένα από τα μοναδικά μειονεκτήματα και έτσι το iPhone 14 συγκεντρώνει μια βαθμολογία επισκευασιμότητας 7/10 iFixit.

Το διαβάσαμε