ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone 13 και Galaxy S22 Ultra σημείωσαν εξαιρετικές πωλήσεις τον Απρίλιο

Τα iPhone 13 και iPhone 13 Pro Max ήταν τα πιο δημοφιλή smartphone τους πρώτους τρεις μήνες του 2022 και, σύμφωνα με μια έκθεση από την Counterpoint Research, η τάση αυτή συνεχίστηκε και τον Απρίλιο.

Στις συνολικές αποστολές συνήθως είναι ηγέτης η Samsung, ωστόσο σε μεμονωμένα μοντέλα πρωτοστατεί η Apple.  Έτσι, μοιάζει λογικό το iPhone 13 να είναι πρώτο σε πωλήσεις τον Απρίλιο.

O συνδυασμός μεγέθους, τιμής και υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει η συσκευή φαίνεται πως ικανοποιεί πολύ το αγοραστικό κοινό. Μόνη της αντιπροσώπευε το το 5,5% των παγκόσμιων αποστολών smartphone τον Απρίλιο.

Δεύτερο ήταν το iPhone 13 Pro Max με μερίδιο αγοράς 3,4%, ενώ τρίτο το iPhone 13 Pro με 1,8%. Στο top 10 των πιο δημοφιλών συσκευών είναι άλλα δύο iPhone, το iPhone 12 και iPhone SE (2022).

Η ζήτηση δεν είναι στα καλύτερά της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Counterpoint Research, αλλά αυτό μάλλον δεν ανησυχεί πολύ την Apple.

Τέσσερις θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν συσκευές της Samsung. Το Galaxy S22 Ultra δεν ήταν μόνο το τηλέφωνο Samsung με τις περισσότερες πωλήσεις αλλά και το τηλέφωνο Android με τις περισσότερες πωλήσεις. Kατέλαβε μερίδιο αγοράς 1,5%, πίσω από το iPhone 12. Aκολούθως, το Galaxy A13 αντιπροσώπευε το 1,4% της παγκόσμιας αγοράς, με περισσότερες από τις μισές από αυτές τις πωλήσεις να προέρχονται από την Ινδία και τη Λατινική Αμερική. Τα αποτελέσματα έθεσαν το A13 περίπου στο ίδιο επίπεδο με το Galaxy A03 Core στην 8η θέση, το οποίο ήταν το τηλέφωνο με τις περισσότερες πωλήσεις με τιμή κάτω από 100 $. Το τέταρτο πιο δημοφιλές τηλέφωνο της Samsung κατέλαβε την 9η θέση και ήταν το νέο Galaxy A53 5G. Αυτό το mid-ranger κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και φαίνεται να είχε άμεση επιτυχία.

Για να κλείσει τη δεκάδα, έρχεται το Redmi Note 11 LTE της Xiaomi. Συνέβαλε με ένα εντυπωσιακό 11% στις συνολικές πωλήσεις της Xiaomi, με τη ζήτηση να αποδεικνύεται εξαιρετικά υψηλή στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική.

Το διαβάσαμε