ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iPhone: Ο “κρυφός” χάρτης που.. σας παρακολουθεί

Το iPhone παρακολουθεί τις κινήσεις μας στον πραγματικό κόσμο αλλά υπάρχει τρόπος να δείτε πού έχετε βρεθεί μέσα από έναν “κρυφό” χάρτη.

Σε σχετικά άγνωστο χαρακτηριστικό είναι κρυμμένο βαθιά μέσα στα Settings (Ρυθμίσεις) και δείχνει τις τοποθεσίες που έχουμε επισκεφτεί συχνότερα τους τελευταίους μήνες.

Το iPhone έχει "κρυφό" χάρτη από οπουδήποτε πηγαίνουμε- πώς να τον βρείτε (ή να τον σβήσετε)

Αν και υπάρχει αρκετά χρόνια, πρόσφατα ήρθε ξανά στην επιφάνεια μέσα από ένα viral βίντεο στο TikTok. Ο χρήστης @techhackguy κατάφερε να το κάνει γνωστό σε χιλιάδες ανθρώπους, υποστηρίζοντας πως τα iPhone «κατασκοπεύουν τους πάντες».

@techhackguy iPhone spying on everyone? #fyp #iphonetricks #learnontiktok #iphonehacks #iphonetipsandtricks ♬ Forever – Labrinth

Τι είναι τα Significant Locations στο iPhone

Το iPhone διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Location Services και χρησιμοποιεί την τοποθεσία μας για να βελτιώνει διάφορες λειτουργίες της συσκευής.

Μεταξύ άλλων κα τα Significant Locations, που καταγράφουν όλες τις κινήσεις μας στον πραγματικό κόσμο και στην συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν άλλες υπηρεσίες.

«Επιτρέψτε στο iPhone σας να μαθαίνει μέρη σημαντικά για εσάς προκειμένου να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία στα Maps, Calendar, Photos και άλλα», εξηγεί η Apple.

Είναι ασφαλή τα Significant Locations;

Σε περίπτωση που έχετε πανικοβληθεί πως η Apple κρατάει αρχείο από κάθε σας κίνηση, δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό.

«Τα Significant Locations είναι κρυπτογραφημένα και δεν μπορούν να διαβαστούν από την Apple», σύμφωνα με την εταιρία.

Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες τοποθεσίας αποθηκεύονται στο iPhone σας, κρυπτογραφούνται και αποσυνδέονται από εσάς εάν χρειαστεί να φύγει από τη συσκευή.

Κανένας άλλος δεν μπορεί να δει τα Significant Locations σας και δεν είναι προσβάσιμα ούτε μέσω του iCloud. Και ακόμη κι αν κάποιος φίλος χρησιμοποιεί το iPhone σας, δεν μπορεί να μπει στα Significant Locations χωρίς προηγουμένως να περάσει το Face ID ή το Touch ID.

Ωστόσο, αν ανησυχείτε πραγματικά ότι κάποιος σύντροφος μπορεί να μπει κρυφά στο iPhone σας και να δει, ίσως θα έπρεπε να απενεργοποιήσετε το σύστημα – ή τουλάχιστον να καθαρίσετε το ιστορικό σας- υπάρχει τρόπος.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή Significant Locations είναι ήδη ενεργοποιημένη. Ενεργοποιείται μαζί με Υπηρεσίες τοποθεσίας κατά τη ρύθμιση του iPhone, αλλά είναι θαμμένη κάτω από πολλά επίπεδα ρυθμίσεων, οπότε οι περισσότεροι δεν έχουν καν ιδέα ότι υπάρχει.

Τα δεδομένα τοποθεσίας καταγράφουν τον τελευταίο χρόνο.

Πώς να βρείτε το Location Map σας

Αρχικά, πηγαίνετε στα Settings (Ρυθμίσεις) και στη συνέχεια στην κατηγορία Privacy (Απόρρητο). Μετά πατήστε Location Services (Υπηρεσίες Τοποθεσίας) και προχωρήστε στο τέλος της σελίδας, όπου θα βρείτε το System Services (Υπηρεσίες Συστήματος).

Πηγαίνετε στο Significant Locations (Σημαντικές Τοποθεσίες), όπου θα ζητηθεί να κάνετε log in μέσω Face ID, Touch ID ή τον κωδικό σας.

Εκεί θα δείτε μια μακρά λίστα από τοποθεσίες, στην οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ για να δείτε όλες τις φορές που βρεθήκατε εκεί και πότε ήταν αυτό.

Όλες οι τοποθεσίες γράφουν ημερομηνία και ώρα και περιλαμβάνονται σε ένα χάρτη, στο πάνω μέρος της οθόνης.

Πώς να διαγράψετε τα Significant Locations

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καθαρίσετε τα Significant Locations στο iPhone σας.

Ο πρώτος είναι απενεργοποιώντας εντελώς την υπηρεσία από το μενού, αν και αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε κάποιες αρκετά χρήσιμες λειτουργίες χαρτογράφησης.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να πατήσετε Clear History (Εκκαθάριση Ιστορικού) εντός των Significant Locations, διαγράφοντας όλες τις μέχρι στιγμής καταχωρημένες τοποθεσίες.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε