ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iOS 16.2: Αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου με πολλές νέες δυνατότητες

Το iOS 16.2, η επόμενη σημαντική ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα iOS 16, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου μαζί με το iPadOS 16.2. Aυτό δήλωσε ο αξιόπιστος αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, αναφερόμενος στα όσα περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2022.

Η πρώτη beta του iOS 16.2 και του iPadOS 16.2 κυκλοφόρησε για προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές beta την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι δυνατότητες και αλλαγές που φέρνει. Αλλά ξέρουμε αρκετές και θα τις αναφέρουμε παρακάτω.

Live Activities για τηλεοπτικά αθλητικά παιχνίδια

ios 16.2, iOS 16.2: Αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου με πολλές νέες δυνατότητες

Το iOS 16.2 θα προσθέσει εκ νέου την ενσωμάτωση Live Activities για επιλεγμένα αθλητικά παιχνίδια για την ενσωματωμένη εφαρμογή τηλεόρασης στο iPhone. Οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα στην οθόνη κλειδώματος ή στο Dynamic Island για μοντέλα iPhone 14 Pro.

Lock Screen widget ύπνου

ios 16.2, iOS 16.2: Αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου με πολλές νέες δυνατότητες

Το iOS 16.2 θα προσθέσει μια νέα επιλογή Sleep widget ώστε οι χρήστες να προσθέτουν στην οθόνη κλειδώματος τους. Υπάρχουν τρεις επιλογές: η μία δείχνει τον χρόνο που περάσατε στο κρεβάτι, η άλλη δείχνει ένα γράφημα ράβδων που αντιπροσωπεύει την ποιότητα του ύπνου και η τρίτη δείχνει τον χρόνο στο κρεβάτι μαζί με μια οπτική αναπαράσταση.

Εφαρμογή Freeform

ios 16.2, iOS 16.2: Αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου με πολλές νέες δυνατότητες

Ανακοινώθηκε στο WWDC, το Freeform είναι μια νέα εφαρμογή από την Apple που επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται με φίλους και συναδέλφους σε έναν ενιαίο πίνακα με σχέδια, κείμενο, βίντεο, εικόνες και πολλά άλλα. Το Freeform είναι πλέον διαθέσιμο σε προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές beta και αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με τα iOS 16.2, iPadOS 16.2 και macOS Ventura 13.1 στα μέσα Δεκεμβρίου.

Υποστήριξη εξωτερικής οθόνης στο iPadOS 16

ios 16.2, iOS 16.2: Αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου με πολλές νέες δυνατότητες

Το iPadOS 16.2 θα επαναφέρει την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης για επιλεγμένα μοντέλα iPad. Πριν από την κυκλοφορία του iPadOS 16, η Apple είπε ότι θα καθυστερήσει την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης για το iPad και το Stage Manager και θα την επαναφέρει αργότερα εντός του έτους. Η υποστήριξη εξωτερικής οθόνης με το iPadOS 16.2 θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδέσουν το iPad τους σε μια εξωτερική οθόνη και να χρησιμοποιήσουν το Stage Manager για multi-tasking με πολλά παράθυρα και εφαρμογές που εκτελούνται ταυτόχρονα.

Δεδομένου ότι το iOS 16.2 και το iPadOS 16.2 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο, υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για την Apple να προσθέσει νέες δυνατότητες και αλλαγές για την ενημέρωση. Μετά το iOS 16.2 στα μέσα Δεκεμβρίου, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα iOS 16.3, iPadOS 16.3 και macOS Ventura‌ 13.3 γύρω στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για να συμπέσει με τις νέες εκδόσεις Mac, σύμφωνα με τον Gurman.

Το διαβάσαμε