ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iOS 16.1 Beta 2: Διορθώνει το πρόβλημα GPS σε μοντέλα iPhone 14 Pro

Ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε στην πρώτη έκδοση beta του iOS 16.1 σε πολλούς χρήστες iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max και αφορούσε στη σωστή λειτουργία του GPS, επιδιορθώθηκε στη δεύτερη έκδοση beta.

Όπως το Apple Watch Ultra, έτσι και τα δύο μοντέλα iPhone 14 Pro διαθέτουν υποστήριξη GPS διπλής συχνότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα iPhone μπορούν να λαμβάνουν σήματα από δορυφόρους GPS που λειτουργούν τόσο στην παλαιού τύπου συχνότητα L1 όσο και στη συχνότητα L5 υψηλότερης ισχύος, η οποία μπορεί να ταξιδεύει καλύτερα μέσα από εμπόδια όπως κτίρια και δέντρα. Ένας συνδυασμός των δύο σημάτων θα πρέπει να οδηγήσει σε βελτιωμένη ακρίβεια τοποθεσίας στις εφαρμογές χαρτογράφησης και σε άλλες εφαρμογές που βασίζονται στην τοποθεσία.

Η Apple λέει ότι το iOS 16.1 θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα ενεργοποιήσει την υποστήριξη Live Activities σε εφαρμογές τρίτων, θα εισαγάγει μια νέα λειτουργία Clean Energy Charging στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προσθέσει υποστήριξη για αξεσουάρ Matter στην εφαρμογή Home, θα κάνει το Apple Fitness+ διαθέσιμο σε χρήστες iPhone χωρίς Apple Watch και πολλά άλλα.

Το διαβάσαμε