ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

iOS 16.1 Beta 2: Βελτιώνει την ένδειξη ποσοστού μπαταρίας

H ένδειξη ποσοστού μπαταρίας στο εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης του iPhone πρόκειται να αναθεωρηθεί στο iOS 16.1 Beta 2, με την Apple να ακούει το κοινό της.

Ο δείκτης ποσοστού μπαταρίας έκανε το ντεμπούτο του με το iPhone 3GS το 2009 και εξαφανίστηκε όταν ήρθε η εγκοπή στο iPhone X το 2017.

Μέχρι να τον επαναφέρει η Apple φέτος, υπήρχαν δύο τρόποι να βλέπετε την ακριβή ένδειξη της ποσότητας ισχύος που είχε απομείνει στο iPhone σας. Ο ένας τρόπος ήταν να ανοίξετε το Κέντρο Ελέγχου σύροντας προς τα κάτω από τη δεξιά άκρη της οθόνης και ο δεύτερος ήταν να τοποθετήσετε ένα widget μπαταρίας iOS στην αρχική σας οθόνη και αυτό θα σας έλεγε επίσης πόση διάρκεια ζωής μπαταρίας είχατε στο iPhone σας σε ποσοστιαία βάση.

Η επιστροφή της ένδειξης σαν λειτουργία άρεσε στους χρήστες, ο σχεδιασμός της όμως όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή δείχνει απλώς έναν αριθμό μέσα στο εικονίδιο της μπαταρίας για να αντιπροσωπεύει το ποσοστό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και πολλοί το βρήκαν δύσκολο να το διαβάσουν.

Η ένδειξη γίνεται κόκκινη μόλις η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάσει το 20% καλύπτοντας περίπου το ένα πέμπτο του εικονιδίου της μπαταρίας και η κόκκινη περιοχή συνεχίζει να συρρικνώνεται για να παραμείνει ενσωματωμένη με το ποσοστό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας που απομένει.

Οι χρήστες των συσκευών Apple που υποστηρίζουν τη λειτουργία έκαναν πολλά παράπονα στην εταιρεία, ζητώντας ο σχεδιασμός να γίνει πιο ευδιάκριτος και συναρπαστικός. Και το Κουπερτίνο τους άκουσε. Με το iOS 16.1 Beta 2, μια νέα εφαρμογή της ένδειξης θα εμφανίσει μια μαύρη περιοχή μέσα στο εικονίδιο της μπαταρίας περίπου ίση με το ποσοστό της διάρκειας ζωής της μπαταρίας που απομένει.

Το διαβάσαμε