ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Instagram: Ξεκινά την απόκρυψη των like την επόμενη εβδομάδα!

Το Instagram έχει ετοιμάσει μια αλλαγή από τον Απρίλιο, η οποία κρύβει τα like από τις δημοσιεύσεις των χρηστών. Η δοκιμή ξεκίνησε στον Καναδά και επεκτάθηκε σε άλλες έξι χώρες. Πρόκειται για την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Βραζιλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τώρα, η εταιρεία επεκτείνει αυτή τη δοκιμή και στις ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε μέσω του Instagram head Adam Mosseri, στο συνέδριο WIRED25. Ο Mosseri δήλωσε ότι η δοκιμή θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ από την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των like από τις δημοσιεύσεις ορισμένων χρηστών μπορεί να εξαφανιστεί.

Βέβαια, το σύνολο των like θα εξακολουθεί να είναι ορατό στον δημιουργό της εκάστοτε δημοσίευσης, αλλά οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν να το δουν. Κρύβοντας τα like, το Instagram θέλει «οι follower σας να επικεντρωθούν σε αυτά που μοιράζεστε, όχι σε πόσα άτομα αρέσει η δημοσίευσή σας».

Η αλλαγή αυτή σίγουρα θα είναι ευπρόσδεκτη από όσους θέλουν ένα περιβάλλον χωρίς άγχος και στρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, θα αφήσει σίγουρα τους influencers της πλατφόρμας σε μια δυσμενή θέση, δεδομένου ότι είναι πιθανό να επηρεαστούν τα κέρδη τους από αυτήν την αλλαγή.

Πώς σας φαίνεται αυτή η αλλαγή; Θέλετε να κρύβει τα like από τις αναρτήσεις σας;

Το διαβάσαμε: In2Mobile.gr

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.