ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Instagram: «Τιμωρία» για αναρτήσεις βίντεο από το TikTok

Το Instagram έχει πρόβλημα με τα «παρασιτικά» κλιπάκια του TikTok που νέοι χρήστες αναρτούν στους λογαριασμούς τους, διαφημίζοντας εμμέσως την ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Παρά τις προσπάθειες της μητρικής Meta να δημιουργήσει τα Reels, τα βίντεο από το άκρως δημοφιλές Tik Tok αναρτώνται ανεξέλεγκτα στο Instagram κυρίως από νέους ηλικιακά χρήστες.

Η πλατφόρμα προσπάθησε στην αρχή να περιορίσει αυτή τη συνήθεια, δίνοντας μπόνους για πρωτότυπα κλιπ μικρής διάρκειας, όμως οι χρήστες του Instagram εξακολουθούν να προτιμούν την ευκολία του TikTok, και αφού γυρίσουν εκεί τα βίντεό τους, τα αναρτούν συνέχεια και στο Instagram μαζί με το κινούμενο υδατογράφημα της ανταγωνιστικής πλατφόρμας.

Το Instagram θα «τιμωρεί» τους χρήστες που αναρτούν βίντεο από το TikTok

Τώρα το Instagram περνά στην αντεπίθεση και ανακοινώνει πως ο αλγόριθμός του θα κατατάσσει πλέον το περιεχόμενο με βάση την πρωτοτυπία. Αυτό σημαίνει ότι οι αναδημοσιεύσεις από αναρτήσεις άλλων χρηστών, το TikTok ή οπουδήποτε αλλού θα έχουν πλέον μικρότερη απήχηση και θα μοιράζονται λιγότερο στις επαφές του κάθε χρήστη.

«Αν δημιουργήσετε κάτι από το μηδέν, θα πρέπει να λάβετε περισσότερα εύσημα από ό,τι αν κάνετε αναδημοσίευση κάτι που βρήκατε από κάποιον άλλον», είπε ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι σε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες αναβαθμίσεις. «Θα κάνουμε περισσότερα για να προσπαθήσουμε να επιβραβεύσουμε το πρωτότυπο περιεχόμενο, ιδίως σε σύγκριση με το αναδημοσιευμένο περιεχόμενο.»

Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει πως θα βλέπουμε λιγότερες αναρτήσεις από λογαριασμούς meme που βασίζονται στην πρωτοτυπία άλλων.

Αν και το Instagram επιμένει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια γενική σάρωση για τις αναδημοσιεύσεις, πολλοί εκλαμβάνουν την κίνηση ως έναν τρόπο αποσιώπησης των TikToks, με την ελπίδα ότι θα δοθεί ώθηση στα Reels.

Και τι θα γίνει με τους λογαριασμούς που επιθυμούν ειλικρινά να δώσουν ώθηση σε μικρότερες επιχειρήσεις μοιράζοντας τη δουλειά τους; Ο Μοσέρι αναγνώρισε ότι ο αλγόριθμος δεν θα προβλέπει απόλυτα αν το περιεχόμενο είναι πρωτότυπο ή όχι.

«Αν ο λογαριασμός συγκεντρώνει υλικό άλλων σελίδων, θα είναι πιο πιθανό να μπορέσουμε να εντοπίσουμε ότι δεν είναι πρωτότυπο το υλικό», δήλωσε. «[Αλλά] αν πρόκειται για κάποιον που προσποιείται ότι είναι αυτός ο πρωτότυπος δημιουργός, κάτι που είναι λιγότερο πιθανό αλλά θα μπορούσε να συμβεί, θα είναι δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμε».


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε