ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η συνεργασία Volkswagen και Microsoft που συναρπάζει

Οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν μαζί τα νέα τεχνολογικά δεδομένα που έρχονται σχεδιάζοντας ένα ένα μέλλον με πολύ εξέλιξη.

Αρχής γενομένης με τους νέους φακούς επαυξημένης πραγματικότητας που θα δίνουν στους οδηγούς τις απαραίτητες πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο.

Δεδομένου ότι η Volkswagen βλέπει την επαυξημένη πραγματικότητα ως ένα από τα βασικά στοιχεία της μελλοντικής κινητικότητας, η συνεργασία με τη Microsoft πρόκειται να φέρει την τεχνολογία των ακουστικών HoloLens 2, στην αυτοκινητιστική πραγματικότητα.

Όπως εξηγεί η Microsoft, η Volkswagen είχε από το 2015 την πρόθεση να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά η μεταξύ τους συνεργασία, έφτασε να θεωρείται «στα σκαριά» από το 2018. Οι δυσκολίες του εγχειρήματος ήταν μεγάλες και ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και στις δύο εταιρείες αλλά σίγουρα είναι πολύ καλό που μια εταιρεία με το μέγεθος της VW, θέλει να φέρει με τέτοιο τρόπο την τεχνολογία στο προσκήνιο.

Το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Volkswagen δημιούργησε μια αμφίδρομη σύνδεση δεδομένων μεταξύ του οχήματος και του συστήματος των φακών HoloLens, η οποία επιτρέπει την εμφάνιση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από το όχημα καθώς και να ελέγχει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του. Αυτό δημιουργεί μια πλατφόρμα με πολλές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες, καθώς «μετακινεί» την επαυξημένη πραγματικότητα από το head-up display του αυτοκινήτου, στα γυαλιά που έχει ο οδηγός στο πρόσωπό του.

Με τον τρόπο αυτό, ο τελευταίος μπορεί να βλέπει πληροφορίες που αφορούν στην κίνηση του οχήματος, ανεξάρτητα από το πού κοιτάζει. Οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσε η Microsoft στη δημοσιότητα, δεν έχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θέλει η Volkswagen να συνθέσει το σύστημά της αλλά φαίνεται πως εκτός των στοιχείων του GPS, υπάρχει και ένα ολογραφικό σύστημα προειδοποίησης για την παρουσία πεζών στην πορεία του αυτοκινήτου. Επίσης, από άλλη εικόνα προκύπτει και η δυνατότητα ελέγχου δευτερευόντων λειτουργιών του αυτοκινήτου, όπως είναι αυτή του κλιματισμού.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε