ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Η AMD επιβεβαίωσε ότι τα προγράμματα για τους Adrenaline GPU driver, κάνουν από μόνα τους overclock στους επεξεργαστές Ryzen χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη!

Η AMD επιβεβαίωσε στο Tom’s Hardware ότι οι αναφορές για προγράμματα οδήγησης GPU της AMD που κάνουν αυτόματα overclocking τους επεξεργαστές AMD Ryzen, είναι σωστές και ότι η εταιρεία εξετάζει το ζήτημα. Το πρόβλημα διερευνήθηκε για πρώτη φορά από το Igor’s Lab, το οποίο υπέθεσε ότι τα προγράμματα οδήγησης Adrenaline GPU, αλλάζουν τις ρυθμίσεις του BIOS της AMD CPU χωρίς κάποια παρέμβαση από τον χρήστη, είχαν να κάνουν με τον συνδυασμό της AMD του Ryzen Master SDK στα προγράμματα οδήγησης Adrenaline.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν τόσο η CPU όσο και η GPU προέρχονται από την AMD.

Η αυτόματη εμπλοκή του overclocking με τη λειτουργία Precision Boost Overdrive (PBO) στους επεξεργαστές Ryzen δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Για αρχή, εάν ο υπολογιστής σας δεν είναι εξοπλισμένος για να χειρίζεται τις αυξημένες θερμοκρασίες του τσιπ που επιφέρει το overclocking, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα εξαρτήματα. Επιπλέον, το overclocking μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα σταθερότητας, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος.

Τέλος, κάθε είδους overclocking ακυρώνει την εγγύηση των επεξεργαστών Ryzen.

Αν και η AMD δεν έχει ακόμη επιλύσει το πρόβλημα του αυτόματου υπερχρονισμού, οι χρήστες έχουν επινοήσει έναν τρόπο να διατηρούν τα τσιπ τους ασφαλή διαγράφοντας το Ryzen Master SDK από τα προγράμματα οδήγησης Adrenaline χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα γνωστό ως “Radeon Software Slimmer“. Εφόσον το Radeon Software Slimmer δεν έχει αναπτυχθεί ή εγκριθεί από την AMD, χρησιμοποιήστε το με προσοχή.

 


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε