ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Hackers χτυπούν την Microsoft και διαρρέουν 37 GB δεδομένων


Microsoft, Hackers χτυπούν την Microsoft και διαρρέουν 37 GB δεδομένων

Μία ομάδα hackers χτύπησε την Microsoft και διέρρευσε 37 GB από τον πηγαίο κώδικα από την μηχανή αναζήτησης Bing και από την Cortana. H ομάδα hackers που χτύπησε την Microsoft είναι η Lapsus$.

To συμπιεσμένο αρχείο που έδωσε η ομάδα hackers στη δημοσιότητα περιείχε συνολικά δεδομένα όγκου 37 GB, από 250 διαφορετικά εσωτερικά projects της Microsoft, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται κώδικας από την μηχανή αναζήτησης Bing, τους χάρτες Bing και την ψηφιακή βοηθό Cortana.

H κλοπή των δεδομένων αυτών από τους Hackers χαρακτηρίζεται ως υψηλού προφίλ επίθεση στην Microsoft, μία από τις πολλές που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό. H συγκεκριμένη επίθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον κώδικα άλλων εφαρμογών της Microsoft που τρέχουν τοπικά, όπως είναι τα Windows ή το Office.

H ομάδα hackers Lapsus$ θεωρείται ότι σχετίζεται και με άλλες μεγάλες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως είναι η πρόσφατη διαρροή δεδομένων συνολικού όγκου 190 GB στις αρχές Μαρτίου από την Samsung.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε