ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

H Qualcomm φέρνει πιο ακριβές GPS στις Android ναυαρχίδες


Qualcomm, H Qualcomm φέρνει πιο ακριβές GPS στις Android ναυαρχίδες

Η Qualcomm ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την Trimble για 5 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια εντοπισμού. Η μεγαλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό θα ισχύει για τα high end μοντέλα Android.

Η τεχνολογία στην οποία θα έχει πλέον πρόσβαση η Qualcomm είναι η Trimble RTX GNSS, η οποία θα εξοπλίσει τα μοντέλα με επεξεργαστές Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 888, αρχής γενομένης από το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Η ακρίβεια στον εντοπισμό με την τεχνολογία της Trimble εκτιμάται ότι είναι 5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Η ακρίβεια αυτή είναι στο 1 μέτρο για το smartphone, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη προσφορά γεωγραφικών υπηρεσιών, καλύτερη εμπειρία εντοπισμού, στοιχείο που μπορούν να κάνουν πιο χρήσιμα τα high end smartphones σε εφαρμογές οδήγησης και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο στοιχείο εκτιμάται ότι θα ωφελήσει και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, καθώς η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει την πλοήγηση των οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με λειτουργίες αυτόνομης κίνησης και λογισμικό υποβοήθησης οδήγησης.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε