ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

H Microsoft δημιουργεί ένα ειδικό τμήμα για το Android


Android Microsoft Platform and Experiences, H Microsoft δημιουργεί ένα ειδικό τμήμα για το Android

To νέο τμήμα Android Microsoft Platform and Experiences, όπως ονομάζεται, βρίσκεται υπό την ευθύνη του Panos Panay. Στο τμήμα αυτό ενσωματώνονται όλα τα τμήματα της Microsoft που ασχολούνται με ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Android.

Εκτός από κατασκευαστής Android smartphones, η Microsoft ενδιαφέρεται για το λειτουργικό σύστημα της Google και από τη σκοπιά της ομαλής διαχείρισης και επικοινωνίας μεταξύ του PC και του smarpthone. Τόσο το τμήμα που ασχολείται με το Surface Duo, όσο και η ομάδα που έχει αναπτύξει το Phone Link, μαζί με άλλες λειτουργίες, όπως είναι το Microsoft Launcher θα έρθουν στο νέο τμήμα που προέκυψε από την αναδιοργάνωση της Microsoft.

Είναι προφανές ότι η Microsoft θέλει να ενισχύσει τη θέση της στο θέμα των εφαρμογών για το Android, καθώς και να δώσει έμφαση στη συνεργασία του Android με τα προϊόντα της Microsoft, τόσο από το πεδίο του hardware όσο και από εκείνο του software. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η σύμπραξη των επιμέρους τμημάτων θα δώσει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας των οικοσυστημάτων του Android με τα Windows PCs.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε