ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

H Google επιβεβαιώνει ότι οι Maps έχασαν το… στίγμα τους


Google Maps, H Google επιβεβαιώνει ότι οι Maps έχασαν το… στίγμα τους

Πολλές είναι οι αναφορές που εμφανίστηκαν online για προβλήματα με τους Google Maps, κάτι που επιβεβαίωσε και η Google. Προβλήματα δεν υπήρχαν μόνο στους χάρτες, αλλά και στις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτούς.

Η Google, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν στο πρόβλημα, αλλά τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι η ομάδα της έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για να διορθώσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Εκτός από τη λειτουργία των χαρτών, πρόβλημα αντιμετώπισαν και αρκετές υπηρεσίες της Google, όπως είναι η βιβλιοθήκη τοποθεσιών, το API των οδηγιών και άλλες.

Οι αναφορές ξεκίνησαν από το πρωί, αλλά υπάρχουν πολλοί χρήστες που λένε ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από το Downdetector, ενώ φαίνεται ότι προβλήματα πρόσβασης στη λειτουργία των Google Maps παραμένουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήματα είχαν εμφανιστεί όχι μόνο στην web εκδοχή των Google Maps, αλλά και στην εφαρμογή για κινητές συσκευές.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε