ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

H Apple διορθώνει zero-day bug σε iPhone και iPad

Μια σειρά από ενημερώσεις, για να συμβαδίσουν με τα νέα λειτουργικά συστήματα των συσκευών της, κυκλοφόρησε η Apple.

Όπως σημείωσε το ιστολόγιο Naked Security του Sophos, η Apple προχώρησε σε πάνω από 100 ενημερώσεις ασφαλείας τη Δευτέρα για το macOS 13 Ventura που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Το πιο σημαντικό που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Apple ήταν μια zero-day ευπάθεια στα λειτουργικά συστήματα για iPhone και iPad.

Όπως και με τις προηγούμενες ενημερώσεις ασφαλείας φέτος, η πιο πρόσφατη zero-day (CVE-2022-42827) επέτρεψε την αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα με προνόμια πυρήνα και αντιμετωπίστηκε με τη βελτίωση του ελέγχου ορίων. Οι διορθώσεις αφορούν iPhone 8 και μεταγενέστερα, καθώς και όλα τα μοντέλα iPad Pro, iPad Air 3ης γενιάς ή μεταγενέστερο, iPad 5ης γενιάς ή μεταγενέστερο και iPad mini 5ης γενιάς ή μεταγενέστερο.

Σύμφωνα με πολλά τεχνολογικά μέσα και ιστολόγια ασφαλείας, η Apple δεν έχει κοινοποιήσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την ευπάθεια και αναγνώρισε μόνο έναν ανώνυμο ερευνητή για την ανακάλυψή της.

Οι χρήστες των iPhone και iPad καλούνται να πραγματοποιήσουν λήψη των ενημερώσεων και να επιδιορθώσουν τις συσκευές τους το συντομότερο δυνατό. Κυκλοφόρησαν επίσης ενημερώσεις κώδικα για τα λειτουργικά συστήματα Mac της Apple Big Sur και Monterey, καθώς και για Safari 16.1, watchOS 9.1 και tvOS 16.1.

Το διαβάσαμε