ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

H Ρωσία ξεκίνησε να μπλοκάρει και τα Google News


Google News, H Ρωσία ξεκίνησε να μπλοκάρει και τα Google News

Συνεχίζει το καθεστώς των απαγορεύσεων πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες στο Internet η Ρωσία, με το Google News να αποτελεί τον τελευταίο στόχο. Πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν ότι η υπηρεσία έχει μπλοκαριστεί.

Η απόφαση για το μπλοκάρισμα στην υπηρεσία συγκέντρωσης ειδήσεων Google News φέρεται να έχει ληφθεί επισήμως από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor της Ρωσίας, η οποία δικαιολόγησε την απόφασή της αυτή αναφερόμενη στο γεγονός ότι μέσω του Google News διακινείται παραπληροφόρηση και ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ένα άλλο επιχείρημα της Ρωσίας είναι ότι το Google News δεν παρουσιάζει με αντικειμενικό τρόπο την πορεία της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” στην Ουκρανία, όπως αρέσκεται να την ονομάζει. Η συγκεκριμένη απόφαση της Ρωσίας ακολουθεί τη λογική που είχε ξεκινήσει μετά το μπλοκάρισμα του Facebook, του Instagram και του Twitter στη χώρα.

Είναι προφανές ότι εκτός από το πεδίο της μάχης στο έδαφος της Ουκρανίας διεξάγεται και ακόμα ένας πόλεμος στο Internet…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε