ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Gurman: Απίθανη μια παρουσίαση της Apple τον Οκτώβριο, το iPhone 15 χωρίς Touch ID

O γνωστός αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman, σημείωσε πως η Apple αναπτύσσει νέα μοντέλα iPad Pro, Mac και Apple TV και τουλάχιστον ορισμένα από αυτά τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο. Ωστόσο, συνεχίζει να θεωρεί απίθανο σενάριο το να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση μέσα σε αυτό το μήνα.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Power On, ο Gurman είπε ότι «η μεγάλη παρουσίαση του iPhone 14 τον περασμένο μήνα ήταν πιθανότατα η τελευταία για την Apple το 2022 όσον αφορά τις σημαντικές παρουσιάσεις». Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε κυκλοφορία προϊόντων iPad, Mac και Apple TV θα ανακοινωθεί με δελτία τύπου, ενημερώσεις μέσων ενημέρωσης και ενημερώσεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αναλυτής ανέφερε ότι τα νέα μοντέλα iPad Pro 11″ και 12,9″, MacBook Pro 14″ και 16″ και Mac mini με τσιπ της σειράς M2 είναι “πολύ πιθανό να κυκλοφορήσουν” πριν από το τέλος του 2022. Επίσης, σημείωσε ότι μια ενημερωμένη Apple TV με τσιπ A14 και αυξημένη μνήμη RAM 4 GB “πλησιάζει περισσότερο και θα μπορούσε ενδεχομένως να κυκλοφορήσει φέτος”.

Μάλιστα, υποστήριξε πως η Apple έχει δοκιμάσει το Touch ID κάτω από την οθόνη τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσει στο iPhone 15 ή σε άλλα flagships του προσεχούς μέλλοντος. Ο Gurman “βλέπει” ένα νέο iPhone SE με ένα κουμπί λειτουργίας Touch ID στο πλάι, αλλά δεν έχει καμία πληροφορία για το αν πράγματι είναι στα σκαριά.

Στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται ακόμα πως η Apple προφανώς δοκίμασε τη λειτουργία παρακολούθησης ύπνου για κάποιο μοντέλο του HomePod, ωστόσο αυτή η δυνατότητα – εάν κυκλοφορήσει τελικά – δεν θα έρθει σύντομα.

Το διαβάσαμε