ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Grustnogram: Το ρωσικό και.. λυπημένο Instagram

Μια ασπρόμαυρη, μελαγχολική εναλλακτική του Instagram που θα ζητά από τους χρήστες να δημοσιεύουν θλιβερές φωτογραφίες του εαυτού τους, ενδέχεται να κυκλοφορήσει στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, ο λόγος ύπαρξης της νέας εφαρμογής είναι για να εκφράσουν τη λύπη τους για την «απώλεια» των δημοφιλών υπηρεσιών που αποχώρησαν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Grustnogram: Η εκδοχή του Instagram μόνο για λυπημένους Ρώσους

Η Ρωσία έχει περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram από τις 14 Μαρτίου. Στη συνέχεια έκρινε την ιδιοκτήτριά εταιρεία Meta Platforms ένοχη για «εξτρεμιστικές δραστηριότητες», καθώς η Μόσχα αγωνίζεται να ελέγξει τη ροή της πληροφορίας στους εγχώριους χρήστες.

Το Instagram είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να μπλοκάρει τις υπηρεσίες του θα επηρεάσει 80 εκατομμύρια χρήστες στη χώρα.

Παρόλο που οι χρήστες στη Ρωσία εξακολουθούν να μπορούν μερικές φορές, να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών χρησιμοποιώντας ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο, άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται εγχώριες εναλλακτικές: η πιο πρόσφατη είναι το «Grustnogram» ή «Sadgram» στα αγγλικά.

«Δημοσιεύστε θλιβερές φωτογραφίες του εαυτού σας, δείξτε τις στους λυπημένους φίλους σας, λυπηθείτε μαζί», αναφέρει το μήνυμα στον ιστότοπο της πλατφόρμας.

Αντί για το κουμπί «μου αρέσει» του Instagram σε σχήμα καρδιάς, το Grustnogram θα έχει μια ραγισμένη καρδιά και την επιλογή «να είσαι λυπημένος».

«Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, που πολλές, υψηλής ποιότητας και δημοφιλείς, υπηρεσίες σταματούν τη λειτουργία τους στη Ρωσία για διάφορους λόγους», ανέφερε ο Alexander Tokarev, ένας από τους ιδρυτές της υπηρεσίας, σύμφωνα με την Afisha Daily.

«Δημιουργήσαμε το Grustnogram για να θρηνούμε για αυτή την εξέλιξη μαζί και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον».

Ο Tokarev είπε ότι τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανεξάρτητων προγραμματιστών, βρίσκονται πίσω από το project και συμπλήρωσε ότι αναμένεται η εφαρμογή να εμφανιστεί στο Google Play μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αργότερα στο App Store.

Δεν είναι ωστόσο η μόνη ρωσική απόπειρα αντικατάστασης του Instagram. Το Rossgram, μια απομίμηση του Instagram σε όνομα, σχέδιο και χρωματικό συνδυασμό, επρόκειτο να κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα, αλλά οι δημιουργοί του κατάφεραν να δημοσιεύσουν μόλις ένα βίντεο ενός πρωτοτύπου, μόνο λίγες ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα κυκλοφορίας.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε