ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google: Τα κινητά τηλέφωνα τώρα σε θέση… γιατρού

Η Google ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα μετατρέπει τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων σε ένα σύστημα διάγνωσης παθήσεων μέσω καταγραφής και ανάλυσης του ματιού. Το εργαλείο ονομάζεται Automated Retinal Disease Assessment (ARDA) και είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια που είναι επιπλοκή του διαβήτη, προκαλείται από αλλοιώσεις στα αγγεία του αμφιβληστροειδούς και μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση τον ασθενή αν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Η Google αναφέρει ότι έχει διεξάγει πειράματα στην Ταϊλάνδη τα οποία απέδειξαν την ακρίβεια αυτού του εργαλείου το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο σε περιοχές που δεν υπάρχουν ιατρικές υποδομές ή για να εντοπίσουν την ασθένεια με το κινητό τους τηλέφωνο άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν σε γιατρούς και να κάνουν ιατρικές εξετάσεις.

Οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος ευελπιστούν ότι η τεχνολογία που αναπτύσσουν θα μπορέσει μέσω της ανάλυσης των εικόνων των ματιών από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου να εντοπίζει και άλλα προβλήματα υγείας ενός ατόμου όπως τα μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης, τη στένωση της αορτικής βαλβίδας κ.α. Σε επόμενο στάδιο η Google θέλει να αξιοποιήσει και το μικρόφωνο των κινητών τηλεφώνων αναπτύσσοντας τεχνολογία που θα το μετατρέπουν σε στηθοσκόπιο για να πραγματοποιεί καρδιακούς ελέγχους.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr. 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε