ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google Pixel foldable και tablet «Pro» εντοπίστηκαν στον κώδικα Android 13

Η Google μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη τριμηνιαία έκδοση beta για το Android 13 και οι προγραμματιστές έχουν ήδη αποκαλύψει κώδικα που παραπέμπει σε ένα ζευγάρι επερχόμενων συσκευών: το φημολογούμενο Pixel foldable και ένα νέο tablet “Pro”.

Σε ένα thread στο Twitter, ο προγραμματιστής Kuba Wojciechowski μοιράζεται εικόνες κώδικα που αναφέρονται στις καταστάσεις (folded ή μη) μιας συσκευής που ονομάζεται “Felix”. Αναφέρει επίσης τις κάμερες που χρησιμοποιεί η συσκευή, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν έναν κύριο αισθητήρα Sony IMX787 64 megapixel (MP) και έναν τηλεφακό Samsung S5K3J1 10,8 MP στο πίσω μέρος του τηλεφώνου. Η συσκευή θα μπορούσε επίσης να φιλοξενήσει έναν αισθητήρα 8MP Sony IMX355 (σαν του Pixel 6A) στο εσωτερικό και έναν άλλο Samsung S5K3J1 στο μπροστινό μέρος.

Οι κάμερες του foldable επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι η συσκευή προορίζεται για ανταγωνιστής του Samsung Galaxy Z Fold και όχι του Flip. Πέρυσι, φαινόταν ότι η Google ετοίμαζε και μια συσκευή που διπλώνει σε στυλ clamshell, αλλά animations που βρέθηκαν στο Android 12L και ένα εικονίδιο στην εφαρμογή κάμερας της Google υποδεικνύουν ένα τηλέφωνο που διπλώνει σαν βιβλίο.

Ο Wojciechowski εντόπισε παράλληλα αναφορές σε ένα tablet “Pro”, που ονομάζεται “t6pro” ή “tangorpro”. Η Google επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε ένα tablet με Android στο I/O τον Μάιο και οι προγραμματιστές έχουν από τότε καταλάβει ότι το “t6” και το “tangor” αναφέρονται στη συσκευή. Τώρα, ωστόσο, υπάρχει και η λέξη “pro” σε αυτές τις κωδικές ονομασίες, κάτι θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η εταιρεία εργάζεται και σε μια έκδοση ανώτερης ποιότητας του tablet. Όπως επισημαίνεται από το 9to5Google, ο κώδικας δεν αποκαλύπτει πολλά άλλα πέρα ​​από το γεγονός ότι οι δύο συσκευές θα χρησιμοποιούν διαφορετικές πίσω κάμερες.

Αυτά δεν θα τα δούμε στην εκδήλωση κυκλοφορίας Pixel της Google στις 6 Οκτωβρίου, με το tablet Pixel να υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2023 και foldable Pixel να έχει καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος.Το διαβάσαμε