ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google: Περιορισμός στις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων από 11 Μαΐου

Μια αλλαγή στη πολιτική του Google Play, καθιστά τις εφαρμογές ηχογράφησης κλήσεων από τρίτες εταιρείες μη λειτουργικές.

Σε μερικές αλλαγές στην πολιτική για το Play Store προχώρησε η Google, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τις 11 Μαΐου και μια από τις αλλαγές, ουσιαστικά θα καθιστά άχρηστες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων από τρίτες εταιρείες.

Όπως αναφέρθηκε από τον χρήστη NLL Apps στο reddit, η συγκεκριμένη αλλαγή επηρεάζει τη χρήση του Accessibility API από τους δημιουργούς εφαρμογών. Όπως ανέφερε και η Google στο πρόσφατο developer webinar της, “το Accessibility API δεν είναι σχεδιασμένο και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταγραφή κλήσεων”.

Η εταιρεία αρκετό καιρό τώρα περιορίζει τη χρήση και αφαιρεί APIs που επιτρέπουν την καταγραφή κλήσεων σε διάφορες εκδόσεις Android, κάτι που γίνεται για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας και επειδή οι νόμοι για ηχογράφηση κλήσεων διαφέρουν αρκετά ανά χώρα. Στο Android 10 για παράδειγμα, η Google μπλόκαρε γενικότερα την καταγραφή κλήσεων. Για να να προσπεράσουν τον περιορισμό αυτό, οι εφαρμογές στο Play Store ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Accessibility API για να ηχογραφούν κλήσεις, κάτι που δε θα είναι εφικτό από τον επόμενο μήνα μετά τις νέες αλλαγές της Google.

Βέβαια ο περιορισμός αυτός θα ισχύει μόνο για εφαρμογές τρίτων εταιρειών. Η λειτουργία ηχογράφησης σε συσκευές όπως της Xiaomi για παράδειγμα, θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμό μέσω του Mi Dialer και δεν θα επηρεαστεί. “Αν η εφαρμογή είναι ο προεπιλεγμένος dialer της συσκευής και έρχεται προεγκατεστημένος, οι λειτουργίες προσβασιμότητας δεν απαιτούνται για πρόσβαση σε εισερχόμενο ήχο και έτσι, δε παραβιάζουν τους κανονισμούς μας” εξήγησε ο ομιλητής του Google developer webinar.

Ουσιαστικά, οι εφαρμογές συστήματος μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε απαιτούμενη άδεια γιατί έρχονται προεγκατεστημένες στη συσκευή, ενώ οι εφαρμογές τρίτων εταιρειών δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, απαιτώντας να ζητήσουν άδεια για πρόσβαση και λειτουργία. Αυτό που αναμένουμε να μάθουμε είναι αν οι developers των εφαρμογών αυτών εφαρμόσουν τις αλλαγές πριν τη διορία Μαΐου ή αν η Google προχωρήσει σε μαζική αφαίρεση των εφαρμογών από το Play Store.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε