ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google News: Ανανεώνεται η desktop έκδοση

Τα Google News, με αφορμή την 20η επέτειό τους, ανανεώνονται ριζικά στην desktop έκδοσή τους. Δίνεται μεγάλη σημασία στις τοπικές ειδήσεις και στο εξατομικευμένο περιεχόμενο.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσαρμόσουν πιο εύκολα τα θέματα που τους εμφανίζονται πατώντας το μπλε κουμπί “προσαρμογή” στη δεξιά στήλη. Ακόμα, μπορούν να συμπληρώσουν πολλές τοποθεσίες στην ενότητα “Τοπικές ειδήσεις” πατώντας το κουμπί ρυθμίσεων στα δεξιά της κεφαλίδας Τοπικές ειδήσεις.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι διάφορες κατηγορίες ειδήσεων — όπως κόσμος, επιχειρήσεις, επιστήμη και υγεία — έχουν μετακινηθεί από την αριστερή πλευρά της οθόνης σε μια γραμμή μενού στο επάνω μέρος.

“Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 20 χρόνια – και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν και αναζητούν πληροφορίες, και πώς οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί καλύπτουν τις ειδήσεις, έχουν αλλάξει μαζί τους. Στην Google, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με εκδότες, κυβερνήσεις και την κοινωνία των πολιτών για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ειδήσεων που ανταποκρίνεται στους νέους τρόπους που αναζητούν και καταναλώνουν οι άνθρωποι ειδήσεις” σημειώνει η Google για την επέτειο.

Σύμφωνα με τη Google έχει επεκτείνει την ενότητα “Έλεγχος δεδομένων” για μεγαλύτερο έλεγχο των ειδήσεων προκειμένου να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση.

Το διαβάσαμε