ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google Messages: Αποκτούν νέο icon και πληθώρα νέων λειτουργιών

H νέα ενημέρωση στην εφαρμογή Messages από τη Google φέρνει περισσότερες δυνατότητες RCS για να διευκολύνει την εμπειρία των χρηστών.

Μεταξύ των δυνατοτήτων περιλαμβάνεται η δυνατότητα αντίδρασης σε μηνύματα που αποστέλλονται από ένα iPhone, η επιλογή να ορίζετε υπενθυμίσεις και επίσης η προσθήκη ενός προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο YouTube εντός εφαρμογής για να παρακολουθείτε βίντεο χωρίς να βγείτε από την εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων.

Η Google κυκλοφόρησε αρχικά μια ενημέρωση στην εφαρμογή Messages τον Μάρτιο που επέτρεπε στους χρήστες να βλέπουν τα emoji από τους χρήστες iPhone σε κείμενο. Τώρα προσθέτει τη δυνατότητα αποστολής emoji και προς τους χρήστες iPhone.

Η Google πιέζει την Apple να υιοθετήσει το RCS προκειμένου οι χρήστες σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας να έχουν δυνατότητες όπως κοινή χρήση βίντεο υψηλής ποιότητας, ενδείξεις πληκτρολόγησης, αυτοκόλλητα και άλλα. O Tim Cook, όμως, είναι ανένδοτος.

Ακόμα, ενεργοποιείται το Voice Message Transcription. Αν βρίσκεσαι σε κάποιο χώρο με πολύ θόρυβο και λάβεις ένα μήνυμα ήχου, τότε θα μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενό του σαν κανονικό μήνυμα για να μην μπορούν να το ακούσουν οι άλλοι.

Θα επιτρέπεται ακόμα να ορίζετε υπενθυμίσεις εντός εφαρμογής που μπορούν να είναι χρήσιμες για εκδηλώσεις, γενέθλια και επετείους. Αφού ορίσετε αυτές τις υπενθυμίσεις, θα κάνουν την εμφάνισή της όταν ανοίγετε την εφαρμογή.

Η Google δοκιμάζει επίσης ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με την τοποθεσία. Σε ορισμένες περιοχές – η Google δεν διευκρίνισε ποιες – η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με επιχειρήσεις που βρίσκουν μέσω της Αναζήτησης ή των Χαρτών στην εφαρμογή Messages. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την United για να επιτρέψει στους επιβάτες της πτήσης να στέλνουν μηνύματα μέσω RCS χρησιμοποιώντας Wi-Fi κατά την πτήση από αυτό το φθινόπωρο με υποστήριξη για τους περισσότερους αερομεταφορείς.

Επιπλέον, θα ενημερωθεί το εικονίδιο της εφαρμογής, ενώ νέα εικονίδια θα αποκτήσουν η εφαρμογή του τηλεφώνου και των επαφών.

 

Το διαβάσαμε