ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google: Μεγάλη προσοχή με app που επιτρέπει σε αγνώστους να σας ηχογραφούν!

Νέο app μας παρακολουθεί και η Google θέλει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Θα μπορέσουμε ποτέ να είμαστε απόλυτα ασφαλείς στο ίντερνετ; Μάλλον όχι. Νέα, επικίνδυνη εφαρμογή με ενσωματωμένο spyware μόλις ανακαλύφθηκε και επιτρέπει σε αγνώστους να παρακολουθούν την τοποθεσία μας, τους δίνει πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής μας κι εκείνοι μπορούν να μας ηχογραφήσουν. Η ταυτότητα των δημιουργών της παραμένει άγνωστη, σύμφωνα με τη New York Post.

Η Google προειδοποιεί: Επικίνδυνο app επιτρέπει σε αγνώστους να σας ηχογραφούν

Το συγκεκριμένο app, το οποίο ονομάζεται Process Manager, βρέθηκε χάρη στους ειδικούς του διεθνούς cyber group, Lab52. Όπως εξήγησαν, το λογισμικό που χρησιμοποιεί, δημιουργήθηκε αρχικά από Ρώσους hackers, προκειμένου να κατασκοπεύσουν τις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζουν πώς γίνεται η εγκατάσταση στις συσκευές μας, όμως μας προειδοποιούν πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Το εικονίδιο του Process Manager μοιάζει με γρανάζι και είναι πανομοιότυπο με εκείνο των Ρυθμίσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μπορεί να μπερδευτούμε. Τη στιγμή που θα το κατεβάσουμε, θα μας ζητηθεί πρόσβαση σε κάμερα και μικρόφωνο – αν τα αποδεχθούμε, η εφαρμογή θα λειτουργεί ακόμη κι αν την έχουμε κλείσει. Θα καταγράφει την τοποθεσία μας, όσα λέμε και, ενδεχομένως, όσα κάνουμε.

Προκειμένου να προστατευθούμε από το spyware οποιασδήποτε μορφής, καλό είναι να ελέγχουμε τις «άδειες» που έχουμε δώσει στις εφαρμογές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορούμε να τους απαγορεύσουμε την πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό μας, αλλά και τις ευαίσθητες πληροφορίες μας.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε