ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google Maps New shortcuts Delivery Takeout
Google Maps New shortcuts Delivery Takeout

Google Maps: Πώς να χρησιμοποιήσεις τις καινούριες συντομεύσεις “Takeout” και “Delivery”

Πάντα παρών στις εξελίξεις, ο κολοσσός που ακούει στο όνομα Google έβγαλε σήμερα μια ενημέρωση για τους χάρτες και μαζί μια ευχάριστη έκπληξη. Πλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν ποια καταστήματα έχουν υπηρεσίες delivery/takeout και να κατόπιν να παραγγείλουν.

Τσακάλι η Google, τίποτα δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο και γιατί όχι, άλλωστε, αφού τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μιας και όλοι #μένουμε_σπίτι.

Για να δούμε και πώς λειτουργεί:

Οι συντομεύσεις είναι αυτές οι μικρές επιλογές που φαίνονται στο πάνω μέρος του χάρτη, που βλέπεις καθώς ανοίγεις την εφαρμογή. Σου προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο να βρεις αυτό που ψάχνεις (λειτουργούν σα φίλτρο) όπως ξενοδοχεία, πρατήρια καυσίμων, ATM, κ.ο.κ

Είναι ένα lifesaver καθώς σκέψου ότι είσαι στο αμάξι, χωρίς συνοδηγό, ψάχνεις ένα βενζινάδικο κι αντί να διακινδυνεύεις τη ζωή σου γράφοντας “βζνδικο” στην αναζήτηση, πατάς στη συντόμευση και καθάρισες!

Για να είμαστε, όμως, και απόλυτα ακριβείς, η εφαρμογή Google Maps ανέκαθεν είχε την επιλογή για Takeout, οπότε δεν είναι αυτό το νέο της υπόθεσης. Οι συντομεύσεις είναι καινούριες (ή μάλλον καλύτερα η θέση τους) καθώς ο κόσμος έπρεπε να μείνει σπίτι και τα περισσότερα καταστήματα είτε είναι κλειστά, είτε προσφέρουν takeaway υπηρεσίες, οπότε η Google αποφάσισε να τα βάλει φάτσα φόρα!

Οπότε αν το χρειάζεσαι και για να μην πηγαίνεις ψάχνοντας, δες πώς μπορείς να βρεις τα καινούρια φίλτρα αναζήτησης στην εφαρμογή Google Maps.

 

Καθώς ανοίγεις την εφαρμογή, πάνω στο κέντρο και κάτω από την μπάρα αναζήτησης δεσπόζουν πρώτες πρώτες οι επιλογές “takeout” και “delivery”. Οπότε μόλις πατήσεις αυτό που θες θα σου εμφανιστούν στο χάρτη τα καταστήματα που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που κάποια μαγαζιά (υποθέτω τα περισσότερα, σίγουρα όχι όλα) έχουν ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, τότε θα μπορείς να παραγγείλεις κι απευθείας από το app, ή θα σε πετάξει σε άλλη συνεργαζόμενη υπηρεσία.

Καιαιαι…αυτό ήταν! Ελπίζω κι εύχομαι τα καταστήματα να πάρουν είδηση αυτό το feature και να το ενεργοποιήσουν προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο εκείνα, όσο κι εμείς! Οι συντομεύσεις είναι διαθέσιμες εφόσον έχει γίνει ενημέρωση στην εφαρμογή τόσο σε iOS, όσο και σε Android.

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε Stick@kia, είμαστε τεχνολογικά ενημερωμένοι!

 

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.