ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google Chrome: Υπάρχει τρόπος να «γλιτώσετε» από το νέο hack!

Επείγουσα προειδοποίηση εξέδωσε η Google για την αναβάθμιση από όλους τους χρήστες του Chrome σε Windows, macOS και Linux, εξαιτίας μιας ευπάθειας που ονομάζεται CVE-2022-1096 κι εντοπίστηκε στον δημοφιλή browser της Google, αλλά και στον Microsoft Edge.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά την ανακάλυψη ενός zero-day hack (που σημαίνει ότι το hack ήταν γνωστό στους hackers πριν επιδιορθωθεί το πρόβλημα), το οποίο η Google παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή είναι μη φυσιολογικό, τονίζοντας ότι όποιος δεν κατεβάσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας είναι ευάλωτος.

Πώς να «γλιτώσετε» από το νέο hack στον Google Chrome

Πιθανότατα λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει το hack, η Google τηρεί «σιγήν ιχθύος» γύρω από περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το στοιχείο V8 του Chrome, μια μηχανή ανοιχτού κώδικα JavaScript, και ότι το επίπεδο απειλής είναι «υψηλό». Σύμφωνα με το Bleeping Computer, το exploit επιτρέπει στους hackers να εκτελούν κακόβουλες εντολές σε μηχανές-στόχους.

Ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης, η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) έδωσε εντολή στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να επιδιορθώσουν αυτήν την ευπάθεια ενημερώνοντας την πιο πρόσφατη έκδοση εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Πώς να ενημερώσετε τους browser σας

  • Για να ενημερώσετε τον Chrome σας, μεταβείτε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με τον Chrome. Η ενημέρωση θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα.
  • Για να ενημερώσετε τον Microsoft Edge, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και περισσότερα > Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge. Εάν υπάρχει μια ενημέρωση προς εγκατάσταση, θα εμφανιστεί εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε