ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Google Assistant: Απίστευτη παραδοχή από την Google: Καταγράφει ήχο από smartphone ή smart speaker

Η Google σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι η Google Assistant καταγράφει ήχο ακόμη και αν δεν ενεργοποιείται από το OK Google. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας India Today, στελέχη της Google προχώρησαν σε αυτή την παραδοχή σε κυβερνητικό panel στην Ινδία, ενώ παραδέχθηκαν ότι και οι εργαζόμενοι ακούνε τις καταγραφές των συζητήσεων των χρηστών.

Google Assistant

Η Google παλαιότερα είχε ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοί της άκουγαν τις καταγραφές του τί λένε οι χρήστες στην Google Assistant για να βελτιώσει την τεχνολογία speech recognition για πλήθος διαφορετικών γλωσσών. Η εταιρεία ανέφερε, ότι μόνο ένα μέρος είναι προσβάσιμο από τους εργαζόμενους και ότι δεν ακούνε ευαίσθητες συζητήσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το πως γίνεται η διάκριση μεταξύ ευαίσθητων και μη  συζητήσεων.

Επιπλέον, η Google δεν έχει εξηγήσει γιατί η Assistant καταγράφει ήχο όταν δεν ενεργοποιείται από φωνητική εντολή. Γνωρίζουμε βέβαια, ότι η ψηφιακή βοηθός πάντα ακούει για το OK Google, αλλά γνωρίζαμε μέχρι στιγμής ότι μόνο καταγράφει συζητήσεις αφού ακούσει το Hey Google ή το Ok Google.

Οι όροι χρήσης της Google αναφέρουν: Περιστασιακά, η Assistant μπορεί να ενεργοποιηθεί από κάποιον ήχο που θα μοιάζει σαν το Hey Google. Αν αυτό συμβεί, απλά θα πρέπει να πεις Hey Google, that wasn’t for you και η Assistant θα διαγράψει το τελευταίο αρχείο που στάλθηκε στην Google.

Σχολιάζοντας το θέμα, μέλος της ομάδας που ερευνά την Google ανέφερε ότι στους όρους χρήσης επισημαίνεται ξεκάθαρα ότι καταγράφονται και αποθηκεύονται οι συζητήσεις, αλλά δεν αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να τις ακούσουν.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.