ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Gmail: 1,8 δισ. χρήστες κι όμως κανείς δεν ξέρει το μυστικό

Η Google εγκαινιάζει το Gmail και για πολλούς, είναι η μέρα που «γεννήθηκε» η σύγχρονη εποχή του ίντερνετ.

Οι πληροφορίες ότι η Google επρόκειτο να ξεκινήσει μια δωρεάν υπηρεσία email είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από την προηγούμενη ημέρα. Όμως, η ιδέα ότι ο «βασιλιάς» της αναζήτησης θα έμπαινε στο email ήταν μία έκπληξη. Και το να προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1GB, δηλαδή 500 φορές περισσότερα από το Hotmail της Microsoft, έμοιαζε απλά αδύνατο. Έτσι, όταν η Google έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό δελτίο τύπου της, την 1η Απριλίου, πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικη φάρσα.

φωτ.: Shutterstock

Όμως το Gmail ήταν πραγματικό και ήταν επαναστατικό. Δεν ήταν μόνο το τέλος των Hotmail και Yahoo Mail, που κυριαρχούσαν στις δωρεάν υπηρεσίες email την εποχή εκείνη. Ήταν και η πρώτη μεγάλη εφαρμογή του cloud που μπορούσε να υποκαταστήσει και όχι απλά να συμπληρώσει το συμβατικό λογισμικό ενός υπολογιστή.

Δημιουργός του Gmail ήταν ο Paul Buchheit, ο 23ος υπάλληλος της Google. Για την ακρίβεια, στηρίχθηκε σε δουλειά που είχε κάνει μερικά χρόνια πριν καν προσληφθεί από την εταιρεία, το 1999. «Είχα αρχίσει να φτιάχνω ένα πρόγραμμα email στο παρελθόν, θα πρέπει να ήταν το 1996. Είχα αυτή την ιδέα ότι ήθελα να φτιάξω ένα email στο web. Δούλεψα πάνω σε αυτό 1-2 εβδομάδες και μετά βαρέθηκα», θα έλεγε σε μία συνέντευξή του.

Βέβαια, σε πολλούς μέσα στην Google δεν άρεσε καθόλου το γεγονός ότι η εταιρεία ασχολούνταν με κάτι άλλο πέραν της αναζήτησης. Ο φόβος τους ήταν ότι το προϊόν δεν θα ήταν τόσο καλό και έτσι άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft θα είχαν μια ευκαιρία να τους «σκοτώσουν».

Ωστόσο, οι δύο ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήταν πολύ υποστηρικτικοί προς το project.

Και έτσι, για πρώτη φορά, οι χρήστες απέκτησαν ένα email στο οποίο μπορούσαν να κρατήσουν όλα τα μηνύματά τους, χωρίς να χρειάζεται να σβήνουν.

Πέντε χρόνια αργότερα, το Gmail έσπασε το φράγμα του 1 δισ. χρηστών. Σήμερα, παραμένει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα email με πάνω από 1,8 δισ. χρήστες.

Το Gmail έχει μερίδιο αγοράς 18% ανάμεσα στους πελάτες των emails και ευθύνεται για το 27% των νέων λογαριασμών email που ανοίγουν. Το 61% των ατόμων ηλικίας 18-29 ετών χρησιμοποιεί Gmail και 306,4 δισ. emails αποστέλλονται και λαμβάνονται καθημερινά στο Gmail.

Και όμως, μέχρι και σήμερα, οι περισσότεροι από τους 1,8 δισ. χρήστες του δεν γνωρίζουν ένα βασικό «κόλπο» του Gmail: Οι τελείες στις διευθύνσεις του email της Google δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Οι περισσότεροι από εμάς, συνηθίζουμε να τονίζουμε, όταν δίνουμε τη διεύθυνση του email μας, εάν υπάρχει τελεία ή όχι. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται.

Όπως λέει η ίδια η Google στο Help Center της, εάν το email ενός χρήστη είναι [email protected], τότε του ανήκουν και όλες οι πιθανές εκδοχές της διεύθυνσης αυτής με ή χωρίς τελείες:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Άρα την επόμενη φορά που θα δώσετε τη διεύθυνση του email σας, απλά αγνοήστε τις τελείες.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.



Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε