ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Galaxy S23 Ultra: Ο αισθητήρας 200 MP θα έχει σχεδόν ίδιο μέγεθος με τον 108 MP

O φημολογούμενος αισθητήρας 200 MP του Galaxy S23 Ultra φαίνεται πως θα έχει μόνο ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος από τη μονάδα 108MP του S22 Ultra.

Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός leaker Ice Universe, ο οποίος λέει ότι είναι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι η κύρια κάμερα 200MP του S23 Ultra θα έχει μέγεθος 1/1,3 ίντσες και θα έχει pixel μεγέθους 0,6 μm και μεγαλύτερο διάφραγμα f/1,7 για περισσότερο φως.

Συγκριτικά, ο αισθητήρας 108MP του S22 Ultra είναι 1/1,33 ίντσες με pixel 0,8 μm και διάφραγμα f/1,8.

Όπως προσθέτει, θα είναι μόνο λίγο μεγαλύτερη από την κύρια κάμερα 48MP του iPhone 14 Pro, η οποία λέει ότι είναι επίσης 1/1,3 ίντσες. Υπάρχει, δε, πιθανότητα να είναι μικρότερος από τους αισθητήρες σε ορισμένα ανταγωνιστικά τηλέφωνα Android που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος.

Όπως φάνηκε και από τις διαφημίσεις της κατά της Apple, η Samsung επικεντρώνεται περισσότερο στο να διατηρήσει το προβάδισμά της έναντι του κατασκευαστή iPhone. Apple και Google έχουν αποδείξει πως οι υψηλότερες αναλύσεις δεν είναι ο σκοπός, αλλά είναι γενικά καλύτερες για επαγγελματίες χρήστες, καθώς τους δίνουν περισσότερες επιλογές.

galaxy s23 ultra, Galaxy S23 Ultra: Ο αισθητήρας 200 MP θα έχει σχεδόν ίδιο μέγεθος με τον 108 MP

Τα megapixel εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς αγοραστές ως σημείο αναφοράς για να αποφασίσουν πόσο καλή είναι μια κάμερα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της εικόνας εκτός από τα megapixel, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του αισθητήρα, επειδή ένας μεγαλύτερος αισθητήρας μπορεί να χωρέσει περισσότερα pixel και να καταγράψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Galaxy S23 Ultra φημολογείται ότι διατηρεί τους αισθητήρες τηλεφακού 10MP του S22 Ultra με οπτικό ζουμ 10x και 3x. Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό για την ultrawide κάμερα.

Το τηλέφωνο θεωρείται ότι έχει σε μεγάλο βαθμό τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του, αλλά μπορεί να έχει κάπως πιο boxer σχεδιασμό. Αναμένεται επίσης να έχει οθόνη 6,8 ιντσών και μπαταρία 5.000 mAh. Πιθανότατα θα τρέχει με το φημολογούμενο chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, το οποίο σύμφωνα με τις αναφορές θα είναι πιο αποδοτικό από το Snapdragon 8 Gen 1 SoC.

Το διαβάσαμε