ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Galaxy S22: Nέες δυνατότητες Astrophoto και Multiple Exposure στο Expert Raw

Τα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S22 της Samsung είναι μεταξύ των καλύτερων smartphone με κάμερα στον κόσμο. Ειδικά το Ultra. Την περασμένη χρονιά, η εταιρεία παρουσίασε και την εφαρμογή Expert RAW για να δώσει στους λάτρεις των φωτογραφιών μεγαλύτερο έλεγχο στις κάμερες για εικόνες επαγγελματικής ποιότητας. Πλέον, το app έχει δύο νέες λειτουργίες: τις Astrophoto και Multiple Exposure.

Αυτές οι νέες δυνατότητες είναι σε έκδοση beta και είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους κατόχους Galaxy S22 έχουν κατεβάσει το One UI 5.0 που βασίζεται σε Android 13.

galaxy s22, Galaxy S22: Nέες δυνατότητες Astrophoto και Multiple Exposure στο Expert Raw

Η φωτογραφία αστρονομίας ή η αστροφωτογραφία εισήχθη για πρώτη φορά από την Google το 2019 και σας επιτρέπει να τραβάτε εικόνες του νυχτερινού ουρανού. Λειτουργεί με τη λήψη εικόνων πολλαπλής έκθεσης και τον συνδυασμό τους.

Tα Galaxy S22 έχουν Night Mode αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για λεπτομερείς εικόνες του νυχτερινού ουρανού. Με τη νέα ενημέρωση του Expert RAW μπορείτε να τραβάτε ευκρινείς εικόνες από αστέρια, νεφελώματα και δραστηριότητα του σκοτεινού ουρανού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τον οδηγό Sky για να εντοπίσετε τη θέση “αστερισμών, ηλιακών συστημάτων, ομάδων αστεριών και νεφελωμάτων” και στη συνέχεια η κάμερα θα χρησιμοποιήσει προηγμένη τεχνολογία τμηματοποίησης AI και επεξεργασία πολλαπλών καρέ για να τραβήξει φωτογραφίες σε καθορισμένη χρονική περίοδο. Εννοείται πως απαιτεί τρίποδο.

galaxy s22, Galaxy S22: Nέες δυνατότητες Astrophoto και Multiple Exposure στο Expert Raw

Ακόμα, υπάρχει μια νέα λειτουργία πολλαπλής έκθεσης που σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα και να τις τοποθετήσετε σε μία. Η έκθεση είναι η ποσότητα φωτός που φτάνει στον αισθητήρα της κάμερας και μια φωτογραφική τεχνική πολλαπλής έκθεσης επικαλύπτει πολλαπλές εκθέσεις για να δημιουργήσει μια τελική εικόνα.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις εκδόσεις beta του Astrophoto και της Multiple Exposure μεταβαίνοντας στις επιλογές Special Photo στο μενού Ρυθμίσεις της εφαρμογής Expert RAW.

galaxy s22, Galaxy S22: Nέες δυνατότητες Astrophoto και Multiple Exposure στο Expert Raw

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε μια εφαρμογή Camera Assistant που μπορεί να ληφθεί είτε από το Galaxy Store της Samsung είτε από την εφαρμογή Good Lock. Θα σας επιτρέψει να έχετε τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες που χρησιμοποιείτε συχνά στο προσκήνιο και θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες, όπως το Auto HDR, την αυτόματη εναλλαγή φακού και το χρονικό όριο της κάμερας.

Το διαβάσαμε