ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

FBI: Οι κυβερνοεγκληματίες έβγαλαν 7 δις δολάρια το 2021


FBI, FBI: Οι κυβερνοεγκληματίες έβγαλαν 7 δις δολάρια το 2021

Το καθαρό κέρδος των απατεώνων του Internet για το 2021, σύμφωνα με το FBI, άγγιξε δυσθεώρητα ύψη. Τα καθαρά κέρδη των κυβερνοεγκληματιών υπολογίζονται σε 6.9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επιθέσεις των κυβερνοεγκληματιών ήταν για ακόμα μία χρονιά αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το Internet Crime Complaint Center του FBI. Συνολικά, μέσα στο 2021 το FBI έλαβε 847.376 καταγγελίες για επιχειρήσεις κυβερνοεγκληματιών εναντίον διάφορων στόχων. Οι καταγγελίες αυτές ήταν 791.790 κατά τη διάρκεια του 2020, αλλά το 2019 ήταν 467.361, στοιχείο που δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κατάσταση γιγαντώθηκε.

Οι μεγαλύτερες απάτες στο Internet, σύμφωνα με την αναφορά του FBΙ είναι η απόκτηση ελέγχου σε εταιρικά emails, οι απάτες που αφορούν στα κρυπτονομίσματα, οι απάτες που έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη και τον έρωτα, αλλά και οι απάτες εκείνες που σχετίζονται με ζητήματα τεχνολογικής υποστήριξης. Τέλος, το ransomware συνεχίζει να αποτελεί μία εγγυημένη μέθοδο άντλησης κεφαλαίων για τους κυβερνοεγκληματίες, οι οποίοι αποκτούν έτσι τον έλεγχο ευαίσθητων υποδομών.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε