ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Facebook και Messenger βάζουν σε κίνδυνο δισεκατομμύρια χρήστες

Μέχρι και για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι ειδικοί

Παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών στην κυβερνοασφάλεια πως η νέα ενημέρωση της εφαρμογής Messenger είναι ένα επικίνδυνο βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση, το Facebook φαίνεται να προχωρεί κανονικά το σχέδιο του.

Ο λόγος για την end-to-end κρυπτογράφηση και την προσπάθεια του Facebook/Meta να φέρει το Messenger στο επίπεδο της ασφάλειας που προσφέρει το WhatsApp.

Το επικίνδυνο «παιχνίδι» του Facebook με το Messenger – Κίνδυνος για δισεκατομμύρια χρήστες

Το σχέδιο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019 και εμφανίζει διαρκώς καινούργια, σοβαρά προβλήματα που καθυστερούν την παγκόσμια έκδοσή του.

Πέρα από τα τεχνικά, η Meta αντιμετωπίζει και λειτουργικά ζητήματα, καθώς βρίσκει διαρκώς απέναντί της νομικούς και πρακτορεία ασφαλείας που περιγράφουν την ολοκληρωτική κρυπτογράφηση ως «δώρο σε τρομοκράτες και παιδόφιλους».

Έρευνα του Business for Social Responsibility (BSR) ασχολήθηκε με τον αντίκτυπό της στα ανθρώπινα δικαιώματα και βρήκε πως «η επέκταση της end-to-end κρυπτογράφησης βοηθά στη συνειδητοποίηση του μεγάλου τους και συνιστά μία σειρά μέτρων ασφαλείας και διαφάνειας για τη διασφάλισή τους».

Ναι, είναι σημαντικό να κρυπτογραφούνται οι συνομιλίες μας. Όχι, δεν είναι σωστό να γίνεται end-to-end κρυπτογράφηση σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Meta, το WhatsApp. Έχει 2 δισ. χρήστες και το επίπεδο ασφαλείας είναι τεράστιο. Γιατί λοιπόν το Messenger να μείνει πίσω;

Ο ειδικός κυβερνοασφαλείας του Forbes, Zak Doffman, το εξηγεί απλά: Παρότι η ολοκληρωτική κρυπτογράφηση έχει νόημα σε apps ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp και το Signal, δεν είναι το ίδιο όταν πρόκειται για πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα μπούμε στο WhatsApp για να δούμε προφίλ και φωτογραφίες, να εξερευνήσουμε νέα άτομα με τα οποία ίσως θελήσουμε να έρθουμε σε επαφή. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε fake προφίλ στο WhatsApp. Και, κυρίως, το WhatsApp δεν είναι μία πλατφόρμα που χρησιμοποιούν παιδιά, όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε