ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Facebook Groups: Δυνατότητα αφαίρεσης της παραπληροφόρησης

Το Facebook πρόσθεσε ένα νέο εργαλείο για τα άτομα που διαχειρίζονται ομάδες ώστε να διαλέγουν αυτόματα τις αναρτήσεις που θεωρούν παραπληροφόρηση και να τις αποκλείουν.

Η ικανότητα των διαχειριστών ομάδων να στέλνουν παραπληροφόρηση σε μια «ουρά καραντίνας» έρχεται ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ και καθώς η μητρική Meta του Facebook συνεχίζει να αποκρούει τους επικριτές που λένε ότι δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες της.

Το εργαλείο επιτρέπει σε αυτές τις ομάδες να μεταφέρουν αυτόματα σε “καραντίνα” νέες αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί ότι περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, καθώς και προηγουμένως δημοσιευμένους ισχυρισμούς που στη συνέχεια αποδείχθηκαν αναληθείς, σύμφωνα με το Facebook.

Το Facebook άρχισε τον Μάρτιο να επιτρέπει σε ομάδες να απορρίπτουν αυτόματα νέες αναρτήσεις που προσδιορίζονται ότι περιέχουν ψευδείς πληροφορίες, στοχεύοντας ένα μέρος του τεράστιου δικτύου που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία από τους φύλακες παραπληροφόρησης.

Περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι το μήνα χρησιμοποιούν Facebook Groups, οι οποίες επιτρέπουν στα μέλη να συγκεντρώνονται γύρω από θέματα που κυμαίνονται από τους γονείς μέχρι την πολιτική.

Το διαβάσαμε