ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Facebook: Κλείδωμα των λογαριασμών που δεν ενεργοποίησαν το Facebook Protect


Facebook, Facebook: Κλείδωμα των λογαριασμών που δεν ενεργοποίησαν το Facebook Protect

Στις αρχές του μήνα, πολλοί ήταν οι χρήστες του Facebook που έλαβαν ένα e-mail με τίτλο “Ο λογαριασμός σας απαιτεί προηγμένη ασφάλεια από το Facebook Protect“, το οποίο έμοιαζε με spam. Οι χρήστες καλούνταν να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα -πατώντας ένα σύνδεσμο στο email- μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ειδάλλως θα αποκλείονταν από τον λογαριασμό τους.

Το Facebook Protect, σύμφωνα με το Facebook, είναι ένα «πρόγραμμα ασφαλείας για ομάδες ανθρώπων που είναι πιο πιθανό να στοχοποιηθούν από κακόβουλους χάκερ, όπως υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι». Στόχος του να διασφαλίσει ότι αυτοί οι λογαριασμοί παρακολουθούνται για απειλές hacking και ότι προστατεύονται από έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Καθώς, όμως, το email που έστειλε το Facebook από τη διεύθυνση security@facebookmail.com έμοιαζε με spam, πολλοί χρήστες το αγνόησαν.

Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν ήταν spam.

Η πρώτη διορία ήταν η 17η Μαρτίου, με αποτέλεσμα πολλοί να δουν τους λογαριασμούς τους κλειδωμένους και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη διαδικασία που απαιτείται για την επιστροφή τους στην πλατφόρμα.

Όσοι δεν ενεργοποίησαν εντός διορίας το Facebook  Protect έλαβαν ένα μήνυμα που εξηγεί γιατί δεν μπορούν να μπουν στους λογαριασμούς τους και τους δίνει βοήθεια να το ενεργοποιήσουν. Ωστόσο, δε φαίνεται να λειτουργεί πάντα

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν διάφορες καταγγελίες στο Twitter και σε άλλους χώρους κοινωνικής δικτύωσης ότι οι άνθρωποι έχουν αποκλειστεί από τους λογαριασμούς τους ακόμα κι αν διαθέτουν τις κατάλληλες διασφαλίσεις και μερικοί λένε ότι το 2FA που βασίζεται σε κείμενο δε λειτουργεί.

Άλλοι παραπονέθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ενεργοποίησης ακόμη και πριν από τη λήξη της προθεσμίας και αποκλείστηκαν από τους λογαριασμούς τους

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε